KRC Genk en Luminus maken samen de Luminus Arena CO2-neutraal tegen 2020

[[[video]]]

KRC Genk heeft de ambitie om duurzamer en energiezuiniger te worden. We stelden samen met Luminus een actieplan op, waarbij Luminus de professionele begeleiding biedt bij het uitvoeren van deze energiebesparende ingrepen.


Verwarming
 1. Ketels vervangen
 2. Automatisering
Koeling & Ventilatie
 1. Gebouwbeheersysteem plaatsen
 2. Isolatie plaatsen
 3. Stroomkwaliteit: verlagen van de nullast
Groene energie
 1. Zonnepanelen plaatsen

Optimalisatie
 1. Sluipverbruik wegwerken
 2. CO2 compenseren

 

Tussenstand

Er werd gestart met het optimaliseren van de verlichting in de Luminus Arena. Wist je dat, elke keer wanneer er +/- 200 hallogeen spots worden vervangen door LED’s dat overeenkomt met een besparing van een gemiddeld gezin op jaarbasis!

De nieuwe condenserende gasketels verbruiken slechts de helft van de oude ketels. En door het automatiseren en programmeren van de verwarming draaien de pompen nog slechts 25% van de tijd!

In de hele Luminus Arena zal voortaan ook enkel nog 100% Belgische groene stroom verbruikt worden. Wist je dat je daarmee heel snel je CO2-uitstoot drastisch kan verminderen?

Na afronding van de eerste fase staat de teller al op een jaarlijkse besparing van 460 ton CO2. Dat is maar liefst 42% van de totale uitstoot!

 

Duurzame besparingstips voor thuis

Hier vind je regelmatig nieuwe tips hoe je ook thuis duurzamer én zuiniger wordt! Met een minimum aan verstandige investeringen kun je al behoorlijk wat energiekosten uitsparen.

1. Verlichting

 • Doof de lichten als je een kamer verlaat
 • Maak lampen regelmatig schoon
 • Gebruik waar mogelijk een schakelklok, een bewegings- of lichtsensor

2. Verwarming & Koeling

 • Een verwarmingsketel die regelmatig door een vakman onderhouden wordt gaat langer mee, verbruikt minder energie en vermindert het risico’s op pannes
 • Verwarm uw huis tot maximaal 19à 20°C, Door uw thermostaat één graadje later te zetten kan uw energiefactuur met 6 tot 7% dalen                     
 • Zet de verwarming op nachtstand één uur voor je gaat slapen
 • Isoleer leidingen want door leidingen goed te isoleren zorg je dat de warmte in het circuit ook warm blijft

3. Groene energie

 • Ondanks het wegvallen van groenestroomcertificaten voor nieuwe installaties blijven zonnepanelen een rendabele en veilige investering
 • Voor de hoogste opbrengst plaats je je zonnepanelen het best in zuidoost tot zuidwestelijke richting en onder een hoek van 20 tot 60°
 • Zonnepanelen zorgen ervoor dat je minder afhankelijk wordt door het zelf produceren van groene energie

4. Optimalisatie

 • Zet toestellen niet op stand-by maar schakel ze volledig uit
 • Haal opladers uit het stopcontact als ze niet in gebruik zijn


Meer lezen, klik hier

Wil je de Luminus Arena eens bezoeken? Klik dan verder naar www.goalmine.be of neem contact met ons op via info@goalmine.be.

 

Reglement van Inwendige Orde

Download hier het Reglement van Inwendige Orde