Gedurende het volledige seizoen spelen maar liefst 175 kinderen en jongeren uit verschillende instellingen een voetbalcompetitie tegen mekaar. Ze spelen iedere woensdagnamiddag op de terreinen en in de uitrusting van KRC Genk.

De deelnemers leren omgaan met winst en verlies, respect voor elkaar en de tegenstander, teamwork en het naleven van afspraken. Anderzijds wordt “het mogen voetballen op KRC Genk” meegenomen in de dagelijkse werking in de instellingen en zien de kinderen dit als beloning.

Aan de start van het seizoen ondertekenen alle deelnemers een contract, samen met een bekend persoon in de club. Daarnaast organiseren we ook een Kerstfeestje en een afsluitmoment. Tijdens de afsluiter krijgt de sportieve winnaar een kleine beker en de fairplay winnaar een hele grote beker. Want fairplay staat centraal!

ECA Award!: In 2013 won KRC Genk de prestigieuze Europese ECA Award voor ‘Best Community & Social Responsability Program’ voor dit project. Als eerste Belgische club die de prijs ontvangt, zijn we hier uiteraard zeer trots op!

Partners

Rotary Genk
Instellingen: Bethanië, Jongenstehuis Don Bosco, De Passer, Fonto Nova, Sint-Elisabeth Wijchmaal, Sint-Ferdinand Lummen, Ter Dennen Lanaken, De Dageraad Kortessem, Kids Hasselt

Doelstellingen

  • Leren omgaan met winst en verlies
  • Teamwork, sociale contacten en respect voor elkaar en de tegenstander (fairplay)
  • Naleven van afspraken

Info

Timing

Het project loopt van september tot en met april, steeds op woensdag.

Contact

marc.hardy@krcgenk.be.