Met het tewerkstellingsproject trachten we om werklozen uit de regio, vaak zonder smetteloos verleden (strafblad), in een traject te begeleiden naar een tweede kans in de maatschappij en op de arbeidsmarkt. Een grote motivatie voor de kandidaten hierbij is de samenwerking tussen KRC Genk en Nike ELC.

Een beperkte groep (gekozen samen met OCMW Genk) start aan een traject op KRC Genk, waarbij ze worden tewerkgesteld als vrijwilligers op de parking bij thuiswedstrijden. Daarnaast krijgen ze sollicitatietraining, leren ze omgaan in groep, … . Hiermee trainen we de arbeidswaarden als stiptheid, teamwork en respect.

Na het traject volgt er een evaluatiemoment samen met Nike ELC in Laakdal. De vier meest geschikte kandidaten krijgen de kans om zich gedurende drie maanden te bewijzen als interimkracht bij Nike ELC in Laakdal. OCMW Genk zorgt in deze periode ook voor het vervoer naar Laakdal en terug. Kandidaten die zich van waarde bewijzen, maken kans op een nieuwe tijdelijke tewerkstelling en kunnen doorgroeien naar meer.

Partners

Nike ELC
OCMW Genk

Doelstellingen

  • Opnieuw aanleren van de arbeidswaarden (vb. stiptheid, teamwork, respect, …)
  • Nieuwe kans geven in de maatschappij en op de arbeidsmarkt

 

Info

Timing

Het project loopt van februari tot en met april.

Contact

Wil jij meer informatie over dit project, neem dan contact op via marc.hardy@krcgenk.be.