01/05/11

KRC Genk wint op Lokeren

KRC Genk wint op Lokeren

KRC Genk heeft met 0 - 2 gewonnen op het veld van Lokeren. Matoukou en Ogunjimi scoorden de doelpunten. Barda miste een strafschop.

Eerste doelpunt van Erik Matoukou Coach Vercauteren schoof Barda naar de plaats van de geschorste Buffel, waardoor Vossen en Ogunjimi opnieuw in de aanval stonden. Achteraan kreeg Mavinga voor de derde keer op rij de voorkeur op Pudil. Genk begon - onder impuls van een beresterke Kevin De Bruyne - heel scherp aan de wedstrijd. Na een kwartier en bij de vierde kans al opende verdediger Erik Matoukou de score. De afwerking gebeurde met het nodige geluk, de voorbereiding was een ingestudeerd nummer. Genk bleef de forsing voeren en vooral De Bruyne maakte het zijn directe tegenstrever bijzonder moeilijk. De linkerflank was bijna bij al de Genkse aanvallen betrokken. Doelman Courtois moest amper een bal pakken in de eerste helft.

Rood Taravel

De tweede helft leverde aanvankelijk hetzelfde spelbeeld op. Genk creërde kans na kans, het tweede doelpunt bleef echter uit. Net zoals vorige week miste Genk ook nog een strafschop. Deze keer stond Barda achter de elfmeter, doelman Copa redde de bal die te zwak getrapt werd. Bij die actie blesseerde Barda zich, mogelijk is de Israeliër langere tijd out. Bij de fout die de strafschop opleverde, kreeg Taravel rood. Ondanks de numerieke minderheid in het laatste halfuur, begon Genk achteruit te trekken waardoor de Lokerese druk plots toch ontstond. De thuisploeg kwam tot tweemaal toe dichtbij de gelijkmaker. In de extra-times scoorde Ogunjimi de verlossende treffer voor Genk. Anele leverde de assist. De Genkse supporters lieten voor het eerst dit seizoen de 'kampioenen' kreten door het stadion galmen. Indien Genk zijn twee resterende thuismatchen wint, is zover.

Stem voor het live verslag af op onze facebook pagina (volg de facebook link onder dit artikel).

Lokeren: Copa, El Mouataz, Taravel, Tiko, De Roover, De Bock, Persoons, Leko (72’ Deekman), Overmeire, Finnbogason (81’ M’Bayo), De Ceulaer

KRC Genk: Courtois, Mavinga, Joneleit, Matoukou, Anele, De Bruyne (79’ Pudil), Tozser, Nadson, Barda (69’ Vanden Borre), Ogunjimi, Vossen (88’ Kennedy)

Doelpunten :

15’ 0 - 1: Matoukou
91' 0 - 2: Ogunjimi

Gele kaarten : El Mouataz, Persoons, Tözser
Rode kaart: Taravel
Scheidsrechter: Boucot


Toeschouwers: 6640

Recenter