Frank Vercauteren wil duidelijk niet op de feiten vooruitlopen.

"Eerst en vooral wil ik iedereen die meegeholpen heeft aan de winst tegen Anderlecht bedanken. Wij hebben gedaan wat wij moesten doen : winnen. Maar zo lang er geen mathematische zekerheid is wil ik niet op de feiten vooruitlopen. Anderlecht heeft een op papier gemakkelijker programma, maar toch. De ploeg waarmee rekening moet gehouden worden is Standard. Hoewel wij willen vermijden dat de laatste speeldag beslissend wordt moeten wij het toch stap voor stap doen. Je moet nog niet voluit gaan voor de titel, je moet voluit gaan voor de wedstrijd tegen Club Brugge. Wat dan volgt is een beloning. In elk geval is mijn spelersgroep sterk gefocust." aldus Frank Vercauteren.

"Denk ook niet dat de viering op het veld van afgelopen vrijdag een vooruitgeschoven kampioenenfeestje was. Of dat we het deden uit misprijzen voor onze concurrenten. Integendeel. Het is een ritueel dat wij normaal in de kleedkamer doen, rechtstaand. Voor één keer wilden de spelers de fans laten meegenieten." zo benadrukte de Genkse coach.

Wat zijn selectie betreft heeft Vercauteren, op Barda na, geen onoverkomelijke problemen. Alleen Lentz en Casteels hebben lichte blessures, maar onrustwekkend zijn die niet echt. Fabien Camus ging voluit op de voormiddag training. Morgen wordt, in overleg met de medische staf en na een controle echo, beslist of hij opgenomen wordt in de kern voor dinsdagavond. Zoniet wordt hij gespaard voor de laatste twee wedstrijden.

Click Racing sprak met Daniël Tözsèr, David Hubert, Jelle Vossen en Frank Vercauteren. De reportage volgt later op deze site. 

Ouder Recenter