KRC Genk heeft aanstaande dinsdag afspraak met de geschiedenis. In eigen huis kan het tegen Standard zijn derde landstitel pakken.

"Toch mag die titel niet onze belangrijkste focus zijn," zo verraste Frank Vercauteren voor de camera van Click Racing. "Het belangrijkste is winnen. De titel is dan de beloning. Wij gaan de massale steun van onze supporters van de eerste tot de laatste seconde broodnodig hebben. Dan zal thuis spelen pas een echt voordeel worden. Wij hopen dat we de supporters, die ons al een heel seizoen steunen, een beloning kunnen geven."

"Ik ben blij dat we maar met twee meer zijn," ging Vercauteren verder voor de verzamelde pers. "Het was zo'n beetje een doemscenario als we nog met drie waren geweest. Wat de wedstrijd in Gent betreft : er waren plus- en minpunten. Sommigen waren ingecalculeerd, anderen niet. Maar met de mentale weerbaarheid zat het goed."

"Tegen Standard spelen wij zoiets als een bekerfinale. Geluk en vorm van de dag zullen bepalend zijn. Wij in de 39 voorafgaande wedstijden, zij in de play-offs, de twee beste ploegen zullen het onder elkaar uitmaken. Je zal mentaal, technisch en fysiek het maximale rendement moeten halen. Excuses zijn er niet. We gaan voor winst, niet om een gelijke stand te beschermen."

Buiten Barda is iedereen beschikbaar. Er zijn geen geschorsten. Vossen heeft last van een kneuzing, Hubert sukkelt wat met de hamstrings maar normaal gezien zullen zij beschikbaar zijn.

Click Racing blikt vooruit met Buffel, Anele en Vercauteren:

Ouder Recenter