Philippe Clement verlaat KRC Genk

24-05-2019

Philippe Clement liet het clubbestuur vandaag weten dat hij KRC Genk verlaat en kiest voor een nieuwe uitdaging bij Club Brugge.

Clement was hoofdtrainer van KRC Genk sinds 18 december 2017. Met Clement aan het roer pakte KRC Genk in seizoen 17-18 opnieuw een Europees ticket en realiseerden we een mooie campagne in de Europa League. In seizoen 18-19 stuwde hij samen met de sportieve en technische staf onze ploeg naar de vierde landstitel in de clubgeschiedenis.

KRC Genk deed er alles aan om Clement langer in Genk te houden. De gesprekken hiervoor werden reeds in oktober 2018 opgestart. Op elk vlak deed KRC Genk haar T1 het sterkst mogelijk voorstel: sportief, organisatie, infrastructuur, financieel. Clement kiest echter voor een terugkeer naar Brugge. De club voelde reeds een tijdje dat de coach zowel een hart heeft voor Genk als voor Brugge, en heeft daar respect voor.

De club is blij dat er duidelijkheid is, kijkt de toekomst ambitieus tegemoet en maakt werk van de juiste nieuwe T1 voor KRC Genk.

Veel succes Philippe, en bedankt voor het harde werk van jou en je team tijdens het afgelopen 1,5 seizoen. Samen pakten we onze eerste beker én onze vierde landstitel. Samen zijn we Genk.

Ouder Recenter