Genkies internationaal: Mæhle scoort zijn eerste, Hrošovský met Slowakije op weg naar EK

10-10-2020

In de eerste fase van de interlandbreak zijn zeven van de tien Genkse internationals in actie gekomen. Joakim Mæhle maakte z'n allereerste doelpunt als Deens international, en Patrik Hrošovský beleefde een hoogdag met Slovakije, dat zich op een wedstrijd bevindt van het komende EK. 

Het was een heel spannende avond in Bratislava. Slovakije en Ierland gaven elkaar 120 minuten lang geen duimbreed toe. Strafschoppen moesten beslissen. Patrik Hrošovský zette de tweede van zijn ploeg feilloos om.De Slovaken wonnen uiteindelijk de penalty-epiloog met 4-2 en plaatsen zich zo voor een play-off-finale in Noord-Ierland. De winnaar gaat naar het EK van komende zomer.  

Eerste voor Mæhle

Een dag eerder had Joakim Mæhle z'n eerste basisplaats (als linksachter!) voor Denemarken verzilverd met een doelpunt. Mæhle speelde de volle 90 minuten mee in de oefenpot tegen de Faeröer. 
Jere Uronen 
kwam bij de rust in voor Finland, dat met 5-1 verloor in Polen. 
Mexico won en vergalde het debuut van Frank de Boer als bondscoach van Oranje. Het werd 0-1 in Amsterdam, waar Gerardo Arteaga op de bank bleef. 
Japan en Kameroen hielden het op 0-0. Junya Ito speelde de tweede helft. 

Twee assists voor uitblinker Toma 

Bastien Toma was de beste man op het veld in de belofteninterland tussen Georgië en Zwitserland. Onze middenvelder leidde de Zwitsers met twee assists naar een vlotte 0-3 overwinning. Hij kreeg kort voor tijd van z'n coach een applausvervanging. 
Minder verging het Kristian Thorstvedt met de Noorse U21 in Portugal. 4-1 werd het daar, met Thorstvedt 82 minuten op het veld.
Nigeria verloor in Oostenrijk met 0-1 van Algerije. Paul Onuachu stond 66 minuten in de punt van de aanval, Cyriel Dessers moet nog even wachten op zijn debuut. 
En Jhon Lucumí tenslotte zag vanop de bank een sterk Colombia vlot de maat nemen van Venezuela, in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatie. 

 

 

 

Ouder Recenter