zo 19 dec 2021, 18:30
KRC Genk KRC Genk 1 - 1 Antwerp Antwerp

Nieuwe thuiswedstrijd tegen een concurrent voor de plaatsen bovenin. Antwerp is derde en heeft 11 punten meer dan ons. De opdracht was dan duidelijk: winnen. De basisploeg van tegen Charleroi werd noodgedwongen op een positie gewijzigd. Simen Juklerød moest de wedstrijd tegen zijn ex-werkgever geblesseerd laten schieten. Carel Eiting was zijn vervanger. Aan de overkant geen Ally Samatta, geveld door corona. Met Pieter Gerkens, Faris Haroun en Pierre Dwomoh begonnen drie andere ex-Genkies op de bank. Enkel Manuel Benson stond in de basis tegen zijn ex-ploeg.

Na twee vroege aanvalsacties over Muñoz en Ito met Onuachu als bestemming, kwamen we een paar keer goed weg. Benson was genadig voor zijn oude kleuren. Vandevoordt keerde knap een gekruiste kopbal. Halfweg de eerste helft kwamen we meer los. Een afgeweken poging van Thorstvedt dwarrelde nipt naast, Onuachu kon bijna bij een indraaiende voorzet van Hrošovský. Het regende plots ook hoekschoppen voor ons. Toen Bongonda scherp voor doel bracht Onuachu toch weer op de goeie plek om binnen te tikken: 1-0! Voor Onuachu intussen toch alweer nummer 12 van het seizoen. We waren op dreef nu. Butez gooide zich nog tussen een hele scherpe voorzet van Ito en Thorstvedt werd in een omschakelingsmoment van de sokken gelopen door Almeida, ten koste van geel. We gingen de rust in met een voorsprong.

Vroeg in de tweede helft viel een voorzet van Bongonda pardoes op de lat. De eerste twintig minuten verstreken, en Antwerp kreeg intussen niks klaar. De frisheid leek wel stilaan te verdwijnen en midden de tweede helft gingen we aan het wisselen, meteen in drievoud: Ugbo voor Onuachu (hamstringblessure), Oyen voor Thorstvedt en Paintsil voor Ito. Plots waren we ook weer gevaarlijk: Hrošovský met een krul, net naast. Het voetbal werd rommelig, Antwerp had meer de bal en kwam opzetten. Benson dreigde vanop rechts, kapte Eiting uit en legde terug op Fischer: 1-1. Onze ploeg probeerde zich terug te herpakken. Hrošovský zijn schot zwaaide af. In blessuretijd kwamen beide ploegen niet meer tot echte kansen. Bryan Heynen kon in de laatste seconde nog afdrukken, maar Ugbo stond in de baan van zijn schot. 1-1 was de eindstand.

Vandevoordt, Muñoz, Sadick, McKenzie, Eiting, Hrošovský, Heynen, Thorstvedt (71’ Oyen), Ito (71’ Paintsil), Onuachu (71’ Ugbo), Bongonda (84' Cuesta)

31’ 1-0 Onuachu (assist: Bongonda)
82' 1-1 Fischer