KRC GENK WINTERBREAK is een sfeervol winterwandelevenement van een kleine 5 km met start en finish aan ons stadion én tal van leuke passages en animaties naast het parcours. Alle deelnemers krijgen aan de finish een medaille en kunnen nadien gezellig napraten in ons winterdorp met eet- en drankstandjes en live muziek.

KRC Genk organiseert dit evenement ten voordele van het Limburgs jeugdvoetbal. We stellen helaas vast dat veel clubs het moeilijk hebben. Na de gesloten kantines door de coronapandemie kampen ze vandaag met torenhoge energiefacturen. KRC Genk is bekommerd om het Limburgs jeugdvoetbal. De vele voetbalclubs verzorgen een sportieve en leerrijke vrijetijdsinvulling voor duizenden kinderen en spelen zo een belangrijke rol in het maatschappelijk weefsel van onze regio. Daarom willen wij als grote broer van het Limburgs jeugdvoetbal iets doen, iets wat écht en onmiddellijk het verschil kan maken voor zoveel mogelijk clubs. Alle inschrijvingsgelden van KRCGENK WINTERBREAK gaan integraal en rechtstreeks naar de clubs.

De wandelroute is zorgvuldig en samen met onze partners Thor Central en T2-Campus uitgestippeld. We passeren onder andere aan de historische site van Thor Central, de adembenemende mijnschacht, de verrassende T2-campus en als kers op de taart onze eigen Cegeka Arena.

PRAKTISCHE INFO
  • Elke club ontvangt 1 hard copy parkingkaart per 4 deelnemers. De interne verdeling van de parkingkaarten gebeurt door je eigen club.
  • De parking is enkel bereikbaar via de Opglabbekerzavel (de Duinenlaan wordt afgesloten). Op de Hoevenzavellaan/Torenlaan neem je ter hoogte van de Sint-Albertuskerk de afrit. Na de afrit volg je op de Marcel Habetslaan de signalisatie “Stadion KRC Genk”. Onderaan deze mail vind je het plan met de enige juiste aanrijroute naar de parking. Houd je parkingkaart klaar.
  • Je kan de wandeling vrij starten tussen 17u en 19u op de grote parking voor het stadion. Met dit ticket krijg je toegang tot het startvak.
  • Het parcours is grotendeels verhard, maar houd voor de keuze van je schoeisel rekening met enkele (mogelijks natte) bospaden. Het volledige parcours is toegankelijk voor buggy’s.
  • Neem een zaklamp mee. Een deel van de beleving is dat sommige zones op het parcours donker zullen zijn.
  • Huisdieren zijn niet toegelaten. Dit is helaas niet haalbaar gezien het grote aantal deelnemers en de vele animaties op het parcours.
  • Na de finish is iedereen welkom in het sfeervolle winterdorp. We voorzien voor elke club een specifieke ruimte waar jullie samen kunnen staan.
  • In het winterdorp kan je enkel met bancontact betalen (geen cash) en zo genieten van een winters hapje en drankje