Na de nederlaag tegen Cercle gaan onze jongens in Anderlecht op zoek naar eerherstel. Domenico Olivieri, die samen met Michel Ribeiro en Eddy Vanhemel de coaching van de groep voor zijn rekening neemt, blikte vooruit en stond de pers te woord.

Vertrek Vrancken

Vanzelfsprekend was de verzamelde pers geïnteresseerd in de visie van de interim-coach op het vertrek van Wouter Vrancken. "Maar ik wil daar niet teveel over kwijt", blokte Olivieri het vragenvuur vakkundig af. "Het was de keuze van Wouter om de club te verlaten. Ik ben een clubman in hart en nieren en ik focus mij op de taak die KRC Genk mij heeft gegeven", blikte hij meteen vooruit.

Fitte spelerskern

De blik op de wedstrijd dus. Met uitzondering van de langdurig gekwetsten kan Olivieri als coach ad-interim beroep doen op dezelfde kern als tegen Cercle. Een kern die 'scherp en met veel energie’ op het trainingsveld stond de afgelopen dagen. “Iets wat we ook in Anderlecht moeten tonen als we resultaat willen halen”, ging Domenico verder.

“De spelers zijn gebrand om een reactie te tonen”

Eerder verloren onze jongens, na een doelpunt van Dreyer in de toegevoegde tijd, met 2-1 in het Lotto Park dit seizoen. "De ‘revanchegevoelens’ levend houden is niet nodig. Je kan de wedstrijd wel eens aanhalen als extra stimulans, maar de spelers willen vooral reageren na de nederlaag van afgelopen weekend. Een verplaatsing naar Anderlecht is een mooie affiche om dat te doen”, zei Olivieri, die verder niets loste over zijn plan van aanpak. “Ik ben er nog niet helemaal uit wat het zal worden, maar de spelers zijn de verschillende systemen de baas. Op dat vlak is het eenvoudig om te schakelen. Al zal intensiteit belangrijker zijn dan de positie waar ze staan. Het zijn misschien clichés, maar duels willen winnen en gezonde agressiviteit tonen: daar draait het in eerste instantie om.”

Neerwaartse spiraal beëindigen

Terwijl Anderlecht de eindspurt inzet in de titelrace, is het aan ons om opnieuw met een overwinning aan te knopen en te knokken voor een Europees ticket. "Het wordt tijd om onze supporters, die al een heel seizoen achter de ploeg staan, iets terug te geven. We gaan vechten voor onze kleuren", sloot Olivieri strijdlustig als vanouds de persconferentie af.

Meer dan 900 fans maken mee de verplaatsing.

Komaan Racing!  

Selectie