KRC Genk heeft zijn eerste oefenmatch van het seizoen gespeeld. Op stage in Koksijde werd met 2 - 0 verloren van AA Gent.

Voor KRC Genk is de kop eraf. In de eerste oefenwedstrijd werd met 2 - 0 verloren van AA Gent. Genk miste zijn volledige voorlijn. Barda (revalidatie) en Vossen (buikgriep) werden net voor de match vergezeld van Ogunjimi, die een blokkage aan de rug opliep in de warming-up.

AA Gent speelde reeds zijn derde oefenmatch op rij en startte met een zo goed als basis elftal. Bij Genk daarentegen stond een mix van ervaring en jong talent op het veld. De eerste helft liep gelijkopgaand, beide ploegen kregen na een lange studieronde enkele goede kansen. De enige die er een kon benutten was El Ghanassy, net voor rusten.

De tweede helft bracht AA Gent een volledig nieuw elftal aan de aftrap. Bij Genk was aanvankelijk maar één wissel te noteren. In de laatste 20 minuten werden er nog enkele wissels aan toegevoegd. De tweede helft was voor Gent dat heel wat goede kansen bijeen speelde. Even voor affluiten benutte invaller Van der Bruggen de wedstrijd.  

De hoogtepunten van de wedstrijd kan u nalezen op de Genkse facebookpagina (facebooklink onderaan dit artikel)Opstelling KRC Genk: Köteles, Vanden Borre (62’ Ayub), Durwael, Joneleit (46’ Nadson), Pudil, Camus (62’ Hubert), Briels, Gutti (Peruviaanse tester), Dugary, Buffel (62’ Tözser), Kennedy (73’ De Bruyne).

Doelpunt:

40’ 1 – 0 : El Ghanassy

87’ 2 – 0 : Van der Bruggen

Scheidsrechter: Tom Ottevaeren 
 

Ouder Recenter