CLick racing sprak n.a.l.v de topper KRC Genk - Anderlecht met spelers Mavinga en Anele, coach Frank Vercauteren en voorzitter Herbert Houben.

 

"Er is veel volk, zou het kunnen dat we een belangrijke wedstrijd spelen ?" zo gekscheerde Frank Vercauteren aan het begin van zijn wekelijkse ontmoeting met de pers.

"Toch is deze match niet belangrijker dan een andere," zo ging hij verder. "Er zijn er immers nog vier te gaan, die allemaal belangrijk kunnen zijn. Natuurlijk moeten we vermijden dat wij tegen één van onze rechtstreekse tegenstanders tegen een nul op zes aanlopen. Geen Champions League, een mindere campagne in de Europa League, geen beker : dan weet je wat er in Anderlecht gaande is. Zij moeten dus iets halen. Het zal dus weer moeilijk worden. Zulke ploegen kunnen altijd iets meer als zij onder druk staan. De vorm van de dag zal belangrijk zijn en er zal ook een factor geluk bij komen kijken maar dat moeten wij dan maar afdwingen. Toch blijven wij, samen met hen en Standard, titelfavoriet."

Vercauteren zal het wel de rest van het seizoen zonder aanvaller Barda moeten doen. De Israëliër geraakte afgelopen zondag geblesseerd aan de lies. Sinds gisteren staat er ook een vraagteken achter de inzetbaarheid van Anthony Vanden Borre. Die liep tijdens de training een hamstringblessure op. Een echografie bracht niets verontrustends aan het licht maar het blijft toch afwachten of hij kan aantreden.

Goed nieuws is er wel van David Hubert en Fabien Camus. De Genkse kapitein is inzetbaar, met of zonder gezichtsmasker. Camus van zijn kant heeft de trainingsarbeid opgedreven en wij hopen hem in de groep te kunnen opnemen.

Click Racing sprak met Chrys Mavinga, Anele Ngcongca, Frank Vercauteren en voorzitter Herbert Houben.

Ouder Recenter