Demir en Dries op bezoek in de blindentribune
16/10/17

Demir en Dries op bezoek in de blindentribune

Demir en Dries op bezoek in de blindentribune

KRC Genk organiseert al vijf jaar een blindentribune bij elke thuiswedstrijd in de Luminus Arena. De club doet dit in samenwerking met Inter, een organisatie die evenementen toegankelijk maakt voor mensen met een beperking, en supportersclub Blue Army on Wheels.

Met een hoofdtelefoon en op een speciaal hiervoor voorziene tribune krijgen blinde of slechtziende supporters deskundig en kleurrijk commentaar van enkele vaste vrijwilligers. Zij becommentariëren de wedstrijd, omschrijven elke gebeurtenis op het veld, en bezorgen de supporters van KRC Genk zo een unieke beleving van de wedstrijd in het stadion.

Afgelopen zaterdag voor de thuiswedstrijd tegen Moeskroen waren Staatssecretaris Zuhal Demir en Burgemeester Wim Dries te gast in de Luminus Arena. Voorzitter Peter Croonen en community verantwoordelijke Marc Hardy gaven hen een korte inleiding over KRC Genk als community club. Hierna namen de gasten plaats in de blindentribune. Geblinddoekt en met hoofdtelefoon beleefden ze de wedstrijd om zo de aandacht vestigen op een waardevol community project van onze club. 

Ook de media volgde het avontuur van Demir en Dries. Het Belang van Limburg tekende volgende reacties op. 

“Je hoort van alles rondom je”, beschrijft Wim Dries zijn eerste indruk. “Je hebt de drang om ernaar te kijken, maar dat kan niet. Ja, ik moet zeggen dat dit toch wel een bijzondere ervaring is."

Zuhal Demir vond het aanvankelijk een beangstigende ervaring. “Dan besef je toch hoe belangrijk het is dat we meer inzetten op inclusief van mensen met een beperking", zegt de staatssecretaris.

Méér weten over de blindentribune van Genk? Stuur een mailtje naar info@bluearmyonwheels.be.

 

Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!