Overtuigende 4 - 1 winst tegen Charleroi.
13/05/18

Overtuigende 4 - 1 winst tegen Charleroi.

Overtuigende 4 - 1 winst tegen Charleroi.

De mogelijk laatste thuiswedstrijd van het seizoen was er een van kapitaal belang met het oog op Europees voetbal. “Ik heb altijd al gezegd dat we moeten wachten tot na de negende wedstrijd van de Play-Offs vooraleer we kunnen beginnen met rekenen,” vertelde coach Clement voor de match. “Mits winst houden we alles in eigen hand.”  De Genkse coach moest in zijn middenveld noodgedwongen wisselen. De geschorste Ibrahima Seck werd vervangen door Dries Wouters. Voorin speelde Samatta in de plaats van Karelis.

“Wij willen absoluut Europa in,” aldus Felice Mazzu. “Dat dit ten koste van Genk moet maakt het niet gemakkelijker. Het is een grote ploeg die het ons in het verleden, als het om de knikkers ging, al dikwijls moeilijk gemaakt heeft. Dit wordt voor ons de belangrijkste match van de Play-Offs.” De Charleroi coach hield Diandy op de bank. In zijn plaats speelde Hendrickx.

Nu wel efficiënt.

Het tempo lag laag in de beginfase. Aidoo bracht zijn ploeg bijna op achterstand toen hij een voorzet van Hendrickx ei zo na in eigen doel devieerde. Genk nam over en een strakke voorzet van Nastic vond geen medemaat. Op het kwartier ging Martos in de fout. Hij speelde zwak terug op zijn doelman en Samatta zat er goed tussen. Penneteau kwam goed uit en haalde de bal uit de voeten van de Tanzaniaan. Tien minuten later was het wel raak. Pozuelo zette zelf de aanval op via Trossard. Hij kreeg de bal terug en liftte de bal panklaar op het hoofd van Samatta. Dit keer miste Ally niet en de voorsprong stond op het scorebord.

Lang duurde dat niet. Op het halfuur geraakte de bal niet weg uit de Genkse verdediging. Die viel in de voeten van Benavente in het halve maantje en die versloeg Vukovic met een schuiver in de benedenhoek. Maar ook Charleroi kon niet lang genieten van zijn gelijkmaker. Drie minuten later zetten Trossard en Malinovskyi een één tweetje op poten. De Genkse flankspeler krulde buiten bereik van Penneteau de 2 – 1 in de boeken. Dat was ook de stand bij de rust.

Opnieuw Samatta en Ndongala beslissen de wedstrijd.

Bij het begin van de tweede periode probeerden de bezoekers Genk onder druk te zetten. Ze hielden de thuisploeg op hun eigen helft maar echt gevaar was er niet. Het was zelfs aan de overkant dat Malinovskyi zijn linker mocht wapenen maar Dessoleil gooide zich in de baan van het schot.

Genk nam de wedstrijd weer over en toonde zich opnieuw efficiënt. Iets voorbij het uur verloor Nganga onder druk van Ndongala knullig de bal aan Samatta en die liet Penneteau geen schijn van kans. De thuisploeg liet de bal dan aan de bezoekers maar die deden daar weinig tot niets mee. De eerstvolgende kans was zelfs weer Genk. Pozuelo rukte op door het midden, zag een gaatje een haalde meteen uit met links. Het schot ging maar net naast.

Charleroi reageerde meteen met een poging van Rezaei maar ook die kreeg zijn schot niet gekadreerd. Dan deed Ndongala veel beter. Trossard stak het veld over en kreeg de bal met een gelukje tot bij de Genkse rechterflank. Penneteau was er opnieuw aan voor de moeite. 4 – 1 en game over. Meteen zijn laatste wapenfeit want hij werd meteen daarna vervangen door Buffel. Maar Genk ging enthousiast verder op zijn elan. Trossard zag een schot afwijken in hoekschop en Pozuelo probeerde het iets te mooi. Zijn poging belandde ongevaarlijk in de handen van Penneteau.

Met ook nog Zhegrova voor Trossard en Schrijvers voor Pozuelo voerde Philippe Clement zijn laatste wissels door. Veel verschil maakte het allemaal niet meer. Genk speelde de wedstrijd freewheelend uit. Malinovskyi pegelde nog nipt naast, Vukovic moest een ver schot onschadelijk maken en Penneteau haalde een voorzet van Schrijvers weg voor de voeten van Buffel. Daar bleef het bij. Overtuigende winst voor de thuisploeg die zo zijn kansen op Europees voetbal levend hield.

Opstelling KRC Genk : Vukovic, Nastic, Colley, Aidoo, Mata, Wouters, Malinovskyi, Pozuelo (82’ Schrijvers), Trossard (82’ Zhegrova), Ndongala (76’ Buffel) en Samatta.

Opstelling Charleroi : Penneteau, Martos, Rezaei, Benavente, Marinos, Baby, Hendrickx (70’ Bedia), Dessoleil, Ilaimaharitra, N’Ganga (70’ Nurio) en Fall (60’ Grange)

Doelpunten :

24’ : 1 – 0 : Samatta
30’ : 1 – 1 : Benavente
33’ : 2 – 1 : Trossard
61’ : 3 – 1 : Samatta
76’ : 4 – 1 : Ndongala

Gele kaarten : 42’ Malinovskyi, 43’ Trossard, 57’ Dessoleil, 59’ Mata

Rode kaarten :

Scheidsrechter : Bart Vertenten

Toeschouwers : 13.850

Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!