We mogen (voorlopig) slechts een beperkt toeschouwersaantal toelaten in de Luminus Arena omwille van het coronavirus. Met andere woorden: we kunnen niet alle abonnees toelaten. We hopen op jullie begrip voor deze uitzonderlijke situatie.

In samenwerking met het OSV en de betrokken veiligheidsdiensten hebben we een zo optimaal mogelijk plan uitgewerkt dat helemaal in lijn ligt met de richtlijnen van de overheid en het protocol van de Pro League. Op basis van dit plan kunnen we tussen de 5.000 en 6.000 supporters toelaten.

Wat zijn onze hoofdprioriteiten?

 1. de hygiëne en veiligheid voor onze supporters, spelers en medewerkers
 2. zoveel mogelijk Genkies de kans geven om een wedstrijd bij te wonen
 3. comfort en flexibiliteit voor onze supporters: je kan zelf de grootte (1, 2, 3 of 4) van je bubbel bepalen.

Ticketverkoop, exclusief voor abonnees

We organiseren een ticketverkoop onder vaste abonnees volgens het first come, first serve-principe. Hierdoor hebben alle abonnees evenveel kans op een plaats in het stadion. Je kan zelf de grootte van je bubbel bepalen: één, twee, drie of vier personen.

Tickets zijn enkel online te koop via ons ticketingplatform. Volgende prijzen zijn van toepassing:

 • Vakken A/AA t.e.m. GG & N/NN - P/UU
  • Volwassenen: 15 euro
  • Jongeren (-16 jaar): 6 euro
 • Vakken H/HH - M/MM
  • Volwassenen: 17,50 euro
  • Jongeren (-16 jaar): 7,50 euro
 • Vakken Q-U*
  • Volwassenen: 12,50 euro
  • Jongeren (-16 jaar): 5 euro

Bestel hier jouw tickets

* De staantribune (vakken Q-U) is omgebouwd tot een zittribune.
* Parkings worden gratis ter beschikking gesteld voor onze supporters.
* Het heeft geen zin om naar het stadion te komen als je geen ticket hebt (Themacafé en fanshop zijn gesloten en er zal geen eten of drank buiten het stadion te vinden zijn.)

Hoe verloopt je wedstrijdbezoek?

Parking/ingang

Na de bestelling van je ticket krijg je alle praktische informatie per mail. We vragen je om deze richtlijnen goed op te volgen. De parkings worden gratis ter beschikking gesteld voor onze supporters. Er zijn twee aanrijroutes, meer bepaald via de Duinenlaan en de Opglabbekerzavel (opgelet: géén eenrichtingsstraat voor deze komende wedstrijden). Gelieve dit te respecteren. Elke tickethouder krijgt ook een ingang toegewezen, je kan het stadion enkel betreden via de toegewezen ingang.

 • Parking rood/geel
  • Vakken A/BB t.e.m. J/JJ
  • CL1 t.e.m. CL4
 • Parking groen/wit/oranje/thor
  • Vakken K/KK t.e.m. U/UU

Blue Army On Wheels

Heb jij een abonnement in de Peter Conings Tribune? Neem dan contact op met de verantwoordelijke van Blue Army On Wheels voor alle informatie.

Blindentribune

Heb jij een abonnement in de blindentribune? Neem dan contact op met Marc Hardy voor alle informatie.

Scheidsrechters

De komende wedstrijden zijn enkel toegankelijk voor abonnees. Scheidsrechters met een abonnement kunnen op dezelfde manier als alle andere abonnees een ticket kopen. Scheidsrechters zonder abonnement kunnen geen tickets kopen voor de komende wedstrijden.

Horeca

De kiosken in de galerijen zijn geopend voor drank, chips en snoep. Deze sluiten een kwartier voor het einde van de wedstrijd. Het is niet de bedoeling dat je met je bubbel naar een kiosk gaat: dezelfde persoon uit je bubbel neemt telkens de bestelling op zich. De consumptie gebeurt enkel en alleen op je zitje in de tribunes, niet in de galerijen. Zowel binnen als buiten het stadion is er geen eten voorzien.

Rookverbod

De Pro League heeft een rookverbod ingevoerd voor alle wedstrijden. Het afzetten van je mondmasker is geen rechtsgeldige uitzondering op de mondmaskerplicht. Bovendien vormen rokersruimtes risicogebieden voor samenscholing en besmetting.

Exit van het stadion

Op je zitje zal een sticker kleven met daarop informatie over het verlaten van het stadion na de wedstrijd. We vragen aan iedere supporter om te blijven zitten tot na het laatste fluitsignaal en vanaf dan de richtlijnen op te volgen die op de sticker op je stoeltje staan.

We zullen werken met tijdsloten: 0 minuten na de match, 10 minuten na de match en 20 minuten na de match. Ook de stadionspeaker en de stewards in jouw vak zullen de nodige instructies geven. Gelieve deze strikt op te volgen zodat de social distancing gegarandeerd kan worden.

Hou je aan de spelregels

Samen zetten we corona buitenspel. Het spreekt voor zich dat we een beroep doen op de medewerking, de verantwoordelijkheidszin en het gezond verstand van onze supporters. Lees grondig deze afspraken door voor je naar het stadion komt.

 1. Kom niet naar de wedstrijd als je symptomen van het COVID-19-virus vertoont.
 2. Kom niet naar de wedstrijd indien je twee weken voorafgaand de wedstrijd in contact bent gekomen met iemand die symptomen vertoont van het COVID-19-virus of bij wie het werd vastgesteld.
 3. Geef jouw ticket niet door aan iemand anders. Er kunnen identiteitscontroles plaatsvinden.
 4. De personen in jouw wedstrijdbubbel behoren tot de vijf personen uit je persoonlijke bubbel.
 5. Hou altijd minstens 1.5 meter afstand van de personen die geen deel uitmaken van jouw bubbel. Enkel op de zitjes geldt de uitzondering van 1 meter afstand.
 6. Draag altijd én overal een mondmasker. Dit is verplicht en hierop zal streng toegezien worden. Ook op je zitje is een mondmasker verplicht.
 7. Blijf zitten op je plaats tenzij je naar het toilet moet. Drank kan gekocht en afgehaald worden bij de kiosken. Het is niet de bedoeling dat je met je bubbel naar een kiosk gaat: dezelfde persoon uit je bubbel neemt telkens de bestelling op zich. De consumptie gebeurt enkel en alleen in de tribunes, niet in de galerijen.
 8. In het stadion kan je op geen enkele plaats met cash geld betalen. Wil je je clubcard opladen, dan kan dat via de KRC Genk app of aan de kassa's met je bankkaart.
 9. Ontsmet je handen wanneer je het stadion betreedt en wanneer je naar het toilet bent geweest. Er zal overal ontsmettingsgel aanwezig zijn.
 10. Respecteer de aangegeven looprichtingen.
 11. Volg de instructies van de stewards en het veiligheidspersoneel.
 12. Neem plaats op de juiste plaats, de plaats die je wordt toegewezen en dus niet je vertrouwde plaats van je abonnement. Alleen zo kunnen we de social distancing garanderen.
 13. Informeer KRC Genk als zou blijken dat je na het bijwonen van de wedstrijd symptomen vertoont van COVID-19.
 14. Respecteer het Reglement van Inwendige Orde.

Wat nu met je gratis abonnementsverlenging?

Wedstrijden met beperkt publiek maken geen deel uit van de gratis abonnementsverlenging. Geactiveerde abonnementen zijn geldig vanaf het moment dat we weer met z’n allen naar het stadion mogen komen. Dus vanaf het moment we je weer een optimale voetbalervaring kunnen bieden. Het zou niet eerlijk zijn geweest om wedstrijden met beperkt publiek af te trekken van de abonnementsverlenging, want sommige abonnees zouden dan in het nadeel zijn. Daarom verkopen we tickets voor wedstrijden met beperkt publiek en schuiven we de abonnementsverlenging op. Zo krijgt elke abonnee waar hij recht op heeft: een gelijk aantal wedstrijden, met name 6, in een optimale sfeer. Lees er meer over meer op onze FAQ-pagina.