Ouders en leerkrachten zeggen vaak tegen kinderen: ‘Je moet je best doen voor later.’ Maar wat is later? Het nieuwe project TALim (Talenten Academie Limburg) laat kinderen zelf ontdekken wat later kan zijn. Tieners voor wie kansen minder voor het grijpen liggen, zijn de voornaamste doelgroep.

Zij komen op zaterdagvoormiddagen samen in Talenten Ateliers die vanaf oktober 2021 plaatsvinden bij KRC Genk. Verschillende thema’s en jobs komen aan bod: mensen met passie tonen kinderen op een actieve manier wat hun job inhoudt. Zo ontdekken de jongeren zelf welke interesses ze hebben en waar ze goed in zijn.

TALim is gebaseerd op TADA (Brussel) en IMC Weekenscholen (Nederland). Zowel in Brussel als Nederland spreken de resultaten van het project voor zich. De schoolmotivatie – een   belangrijke factor om te groeien naar wie of wat je later wilt worden – van de jongeren stijgt er ongelooflijk.

Gastdocenten gezocht!

Interesse om jouw job of passie (inter)actief over te brengen op tieners? Stel je kandidaat! Je zal ondersteund worden door twee begeleiders. De tieners worden in groepen van 12 onderverdeeld. Een Atelier duurt 40 minuten, en je geeft er in totaal drie op één zaterdagvoormiddag. Er hangt geen financiële vergoeding aan vast.

Zin in een verrijkende ervaring? Neem een kijkje op talim.be.