Herbekijk de wedstrijd integraal op onze Youtube pagina.

De zomerstage in Horst werd vanavond afgesloten met een mooie 4-1 overwinning tegen Valenciennes. Er werd pittig getraind op de oefenterreinen in Nederland. Vanaf nu kan de laatste rechte lijn ingezet worden richting het eerste Europees duel op 26/7.

Gretige Paintsil

Onze jongens lieten de vele trainingen en de warme zon niet aan hun hart komen. Direct trok Genk in de aanval met enkele snedige voorzetten van Trossard. Op het kwartier zagen we een knappe en snelle combinatie tussen Trossard en Paintsil. Die laatste kreeg de bal met een leuk opwippertje voorbij de doelman. 1-0! Goed voor zijn eerste doelpunt voor KRC Genk! Een vijftal minuten later kwam Valenciennes even opzetten. Een bal glipte onverwacht door de verdediging en de 1-1 stond op het scorebord. Onze ploeg kreeg nog enkele kansen in die eerste helft, maar het bleef 1-1.

Sterk Genk

In de tweede helft zagen we opnieuw een Genk met veel kansen. Zhegrova zette zich enkele keren goed door op de flanken. Op het uur was het zover, Zhegrova trapte de bal scherp voor doel, waardoor de doelman en verdediger van Valenciennes elkaar niet goed begrepen en de bal knullig in doel lieten verdwijnen. 2-1.

Daarna zagen we nog enkele leuke kansen, telkens net niet. Een kwartier voor tijd was het dan toch Samatta met een doelpunt. Hij schoof de bal knap tegen de netten, 3-1! Nog geen twee minuten later gaf Zhegrova de perfecte crosspass op Karelis, die twijfelde niet en knalde de bal staalhard binnen! 4-1. Meteen ook de eindstand in een leuke wedstrijd.

Opstelling KRC Genk 1e helft: Jackers, Khammas, Aidoo, Brabec, Maehle, Wouters, Malinovskyi, Paintsil, Trossard, Reyners en Gano.

Opstelling KRC Genk 2e helft: Jackers, Uronen, Dewaest, Seigers, Adewoye, Heynen, Berge, Zhegrova, Benson, Samatta en Karelis.

Doelpunten :

15': 1 - 0 : Paintsil
20': 1 – 1 : -
59': 2 – 1 : Own goal
75': 3 – 1 : Samatta
78': 4 – 1 : Karelis