KRC Genk speelde op zaterdag zijn eerste van twee oefenwedstrijden in één weekend. In Beringen was mede-eersteklasser R.E. Moeskroen te gast. “De klemtoon ligt in de beide oefenmatchen op het vergaren van speelminuten,” aldus Philippe Clement op voorhand. “We gaan dit weekend het 60/30 principe toepassen. Tegen Moeskroen wisselen we na een uur de volledige ploeg. Wie zaterdag maar dertig minuten gespeeld heeft begint zondag tegen Spouwen-Mopertingen.

Verdiende 3 – 0 aan de rust.

Tot aan minuut vijftien bleef alles bij balbezit voor Genk dat niet veel opleverde. Maehle werd wel eens meesterlijk diep gestuurd door Pozuelo maar zijn voorzet kwam niet door. Sander Berge van zijn kant slalomde door de bezoekende verdediging maar ook hij vond geen medemaat.

Na een afgeweerde Genkse hoekschop gleed Maehle uit en kon Mbombo voor Moeskroen aan de haal gaan. Hij ging alleen op Jackers af maar de terug gespurte Uronen kon in extremis de bal doen afwijken in hoekschop. We schreven toen minuut twintig. Vijf minuten later en na een welkome drinkpauze combineerden Ndongala en Pozuelo goed in de bezoekende zestien maar de voorzet van deze laatste werd weggekopt. Een minuutje later zette Malinovskyi Ndongala vrij op rechts, die legde terug op Pozuelo maar het schot van de Spanjaard werd afgeblokt.

Dan vond Leandro Trossard het welletjes. Hij geraakte aan de bal op links, zocht en vond zijn rechter en krulde enig mooi voorbij Werner. Een prachtdoelpunt. Tien minuten later stond het 2 – 0. En die goal was zo mogelijk van nog mooiere makelij. Malinovskyi vond Ndongala en die kaatste met een slim hieltje terug. De Oekraïner rondde beheerst af. Kort voor het rustsignaal werd Trossard afgezonderd voor doel. Diedhiou tacklede onoordeelkundig en Trossard ging neer. Scheidsrechter Vandevenne kon niet anders dan de bal op de stip leggen. De strafschop werd door Trossard zelf loeihard door het midden omgezet. Zo konden we gaan rusten bij een 3 – 0 voorsprong voor onze jongens.

Superjonge ploeg van het laatste halfuur bouwt voorsprong nog uit.

Amper vier minuten ver in de tweede helft scoorden de bezoekers tegen. Vojvoda zette voor vanop rechts en Pierrot klom hoger dan Dewaest om met het hoofd overhoeks raak te treffen. Moeskroen leek even terug in de wedstrijd te komen en kort voor het uur ging Kuzmanovic alleen op Jackers af. Gelukkig voor Genk trapte hij onbeheerst over.

Na zestig minuten kwam dan de aangekondigde groepsvervanging. Alle veldspelers gingen naar de kant, alleen Jackers bleef staan. Dat deed niets af aan de automatismen. Benson legde al snel een bal mooi over de verdediging naar de tweede paal tot bij Karelis. De Griek miste spijtig genoeg zijn schot en knalde van dichtbij over.

Even later lukte het wel. Op een doorgestoken bal van Wouters dook Karels als een duiveltje uit een doosje op voor doel om het vierde Genkse doelpunt binnen te schuiven. Dat ook de jonkies van Genk een aardig potje kunnen ballen bewezen ze een kwartier voor tijd. Benson dolde met zijn bewaker en bediende Zhegrova. Tegen diens schuiver had de ingevallen Butez geen verhaal en het stond 5 - 1.

Met nog een kleine tien minuten te gaan scoorde Moeskroen nog tegen. Spahiu probeerde het van erg ver, de bal week af op een Genkse voet en dwarrelde over het hoofd van Jackers tegen de touwen. Daarbij bleef het in een genietbare oefenpot, opnieuw overtuigend gewonnen door onze jongens.

Opstelling KRC Genk (eerste uur) : Jackers, Uronen, Dewaest, Aidoo, Maehle, Berge, Malinovskyi, Pozuelo, Trossard, Ndongala en Gano.

Opstelling KRC Genk (laatste halfuur) : Jackers, Khammas, Adewoyu, Brabec, Seigers, Wouters, Heynen, Benson, Zhegrova, Karelis en Samatta.

Opstelling R.E. Moeskroen : Werner, De Medina, Diedhiou, Huyghebaert, Vojvoda, Van Durmen, Mbombo, Napoleone, Pierrot, Kuzmanovic en Sambu.

Doelpunten :

25’ : 1 – 0 : Trossard
35’ : 2 – 0 : Malinovskyi
43’ : 3 – 0 : Trossard (strafschop)
49’ : 3 – 1 : Pierrot
69’ : 4 – 1 : Karelis
75’ : 5 – 1 : Zhegrova
81’ : 5 – 2 : Spahiu