Onze jongens maakten indruk tegen de Griekse topper uit Olympiakos. Voor de wedstrijd was het al koppen lopen op onze fandag. De fans waren duidelijk enthousiast voor een nieuw seizoen. Dat uitte zich ook op het veld met een oververdiende en duidelijke overwinning tegen een ploeg die al jaren deel uitmaakt van de Griekse voetbaltop. “Mijn spelers staan te popelen om eraan te beginnen. Ik merk dat ze meer en meer dingen oppikken en dat er duidelijk meer gecoacht wordt op het veld. We zijn klaar voor onze eerste opdracht,” vertelde coach Clement voor de wedstrijd.

Verdiende dubbele voorsprong aan de rust.

Dat de zwoele temperaturen goed voetbal moeilijk zouden maken was al meteen duidelijk. De wedstrijd geraakte moeilijk op gang. De Grieken zetten druk en begonnen met een bescheiden kopballetje waar Vukovic geen moeite mee had. Genk antwoordde met een mooie bal diep van Malinovskyi richting Zhegrova. Die ging op wandel door de Griekse verdediging maar tikte de bal ongelukkig zelf over de achterlijn. In minuut zes volgde dan de eerste opwinding. Trossard ging neer over een Grieks been in de zestien en scheidsrechter Visser legde de bal op de stip. Trossard nam de strafschop zelf maar het schot kaatste via de binnenkant van de paal terug het veld in.

Het tempo ging wat naar beneden, de hitte natuurlijk, al toonde Zhegrova nog zijn talent door Pozuelo te bedienen maar de Spanjaard vond een Grieks been op zijn weg. De Grieken geraakten niet door de alweer goed georganiseerde Genkse verdediging en moesten het proberen met afstandsschoten. Die leverden niets op.

De drankpauze na een goede twintig minuten bracht dan toch wat soelaas want meteen daarna kwam de thuisploeg op voorsprong.  Na een goede Genkse aanval bleef de bal hangen in de Griekse zestien en als een duiveltje uit een doosje prikte Trossard vanuit de kluts het openingsdoelpunt binnen.  Onze jongens namen de wedstrijd dan resoluut in handen en verdubbelden hun voorsprong amper drie minuten later. Pozuelo en Trossard combineerden mooi om Malinovskyi in schietpositie te brengen en de Oekraïner twijfelde niet : 2 – 0.

Vanaf dan was het al Genk wat de klok sloeg. Dewaest had pech toen hij het hoofd tegen een mooie krul van Pozuelo zette. De bal spatte uiteen op de lat. Kort daarna nam Malinovskyi een afvallende bal meteen op de slof maar zijn loeier ging nipt over. In de slotminuut van de eerst helft zette Pozuelo Berge nog alleen voor de doelman maar de Noor trapte centimeters voorlangs. Meteen het einde van een mooie eerste helft waarin Genk duidelijk de beter ploeg was en dan ook verdiend met een 2 – 0 voorsprong ging rusten.

Trossard en Zhegrova zorgen voor oververdiende 4 – 0.

De thuisploeg begon aan de tweede helft met Jackers als vervanger van Vukovic in het doel. En Nordin mocht al meteen blijk geven van zijn talent toen hij de doorgebroken Fortounis van een zeker doelpunt hield. Daarvoor had Malinovskyi nog een gekraakt schot afgeleverd na een mooie stifter van Trossard. Genk ging verder op het elan van de eerste helft. Malinovskyi krulde een vrije trap rechtstreeks op doel maar Choutesiotis redde onorthodox met de knie. Vlak daarop lag de Griekse doelman in de weg van alweer een loeier van Malinovskyi en kreeg Zhegrova zijn trap in de rebound niet gekadreerd.

De thuisploeg bleef goed combineren en Trossard speelde Samatta goed aan voor doel. De Tanzaniaan zocht ruimte maar werd tegen het gras gewerkt door Cisse. Opnieuw strafschop en opnieuw Trossard achter de bal. Dit keer had doelman Choutesiotis geen kans : 3 – 0.

Ook in de tweede helft zorgde de drankpauze voor vernieuwde krachten. Zhegrova lanceerde Trossard centraal voor doel maar Leandro werd in extremis afgestopt. Dan doe ik het maar zelf dacht Zhegrova en krulde de 4 – 0 aan de verste paal binnen. Dat was meteen het orgelpunt op een oververdiende overwinning en een meer dan geslaagde fandag.

Opstelling KRC Genk : Vukovic (45’ Jackers), Uronen, Dewaest, Aidoo, Maehle, Berge, Malinovskyi, Pozuelo, Zhegrova, Trossard en Samatta.

Opstelling Olympiakos FC : Choutesiotis, Tsimikas, Bouchalakis, Camara (45’ Podence), Fortounis (80’ Ansarifard), Elabdellaoui, Christodoulopoulos (80’ Haji), Fetfatzidis (45’ Androutsos), Guerrero (80’ Koutris), Vukovic en Cisse.

Doelpunten :

30’ : 1 – 0 : Trossard
33’ : 2 – 0 : Malinovskyi
65’ : 3 – 0 : Trossard (strafschop)
75’ : 4 – 0 : Zhegrova

Gele kaarten : 29’ Christodoulopoulos, 65' Cisse