"De wedstrijd tegen Esch was zeker geen gezondheidswandelingetje," vertelde Philippe Clement op zijn gebruikelijke babbel met de pers. "We zijn diep moeten gaan. Door de hitte, inderdaad, maar ook omdat we dat onszelf opgelegd hebben in onze zoektocht naar nog meer doelpunten. En dat is goed. Want we zijn nog maar goed vier weken bezig en waar je anders bij de eerste competitiewedstrijd het gevoel hebt dat de voorbereiding erop zit is dat bij ons niet zo. We bouwen nog altijd volume op voor de rest van het seizoen. Daarom ook dat de jongens die niet of weining gespeeld hadden na de wedstrijd nog getraind hebben."

"Ik had natuurlijk liever het seizoen begonnen in eigen huis. Een trip naar Lokeren is sowieso altijd al pittig. Er is daar niet zoveel veranderd. Met Saroka is er een nieuwe spits. Dat betekent dat de meeste spelers al een tijdje samenwerken met Peter Maes en dat de automatismen er zijn. Ze spelen altijd al goed georganiseerd en vanuit de omschakeling. Dat zal zondag niet anders zijn. We zullen een serieuze muur moeten doorbreken," besloot Clement.

De wedstrijdkern volgt pas zaterdag. Paintsil, Screciu en Ingvartsen ontbreken zeker, achter de naam van Dries Wouters staat voorlopig nog een vraagteken.

KRC Genk TV sprak met de coach over de wedstrijd van aanstaande zondag. Ook het interview met Sander Berge kan je nog eens opnieuw bekijken.