Hardbevochten maar verdiende 3 - 1 zege tegen Charleroi.

19-08-2018

“De opeenvolging van wedstrijden zorgt ervoor dat we misschien niet meer zo fris zitten. Dan reken ik op onze supporters om ons over dat mogelijke dode punt heen te tillen. Ik ben benieuwd,” aldus Philippe Clement voor de wedstrijd. “Ik verwacht dat Felice Mazzu zoals altijd een goed georganiseerd blok gaat zetten. Aan ons om dat open te breken.”

Vergeleken met de Europese wedstrijd in Poznan wijzigde Clement zijn elftal op twee plaatsen. Dewaest speelde niet tegen zijn vorige club evenmin als Samatta. Lucumi en Gano waren hun vervangers.

Felice Mazzu wilde na de drie op negen van zijn team niet weten van pech. “Het zijn telkens weer kleine foutjes die we maken. Bovendien maken we de kansen die we krijgen niet af. Ik ben tevreden over mijn groep maar dit zijn toch dingen die in de toekomst beter moeten,” aldus Mazzu.

De coach van de Karolo’s wijzigde zijn team op twee plaatsen. Nieuwkomer Riou kreeg meteen een plaats onder de lat, op links moest Willems plaats maken voor Nurio.

Voor aanvang vierde het OSV onze voorzitter Erik Gerits die deze week vijftig werd. Hij mocht een shirt, getekend door de voorzitters van alle supportersclubs, in ontvangst nemen.

Billijke 1 – 1 aan de rust.

De eerste tien minuten waren Genks. Met veel balbezit en drang vooruit begon de thuisploeg aan de wedstrijd. Behalve een scherpe voorzet van Maehle, weggewerkt door Dessoleil, en een rist hoekschoppen leverde dat echter niets op. Het eerste schot op doel kwam van de bezoekers. Gholizadeh schakelde Uronen uit, rukte op en haalde uit. De bal zoefde naast.

Trossard opende na een kleine twintig minuten mooi op Maehle. De Deen sneed de zestien binnen en ging zijn kans maar trapte naast. Een slim balletje tussendoor van Ndongala richting Malinovskyi werd kort daarna onschadelijk gemaakt door doelman Riou. Twee minuten later kon Gano niet hoog genoeg klimmen om een hoekschop van Pozuelo binnen te koppen. De kopbal ging over het doel.

Charleroi zorgde voor de eerste uitgespeelde kans van de match. Baby zocht en vond de één twee met Rezaei maar trapte dan onbeheerst naast. Als waarschuwing kon dat tellen en vijf minuten later scoorden de bezoekers de openingstreffer. Nurio bracht de bal op en vond Baby. Die zag Benavente alleen voor doel staan en die mikte de voorzet rustig door de benen van Vukovic binnen.

Vijf minuten later zorgde Gano ei zo na voor de gelijkmaker. Maehle rukte op en speelde Pozuelo aan. Die lepelde de bal tot bij de Genkse spits maar gehinderd door Dessoleil kon die niet afwerken. Van Driessche zag er geen graten in alhoewel een strafschop zeker niet onterecht zou geweest zijn. Seconden later frutselde Ndongala de bal tot bij Trossard maar die kraakte zijn schot en haalde niet meer dan een hoekschop uit de kans.

Met nog een goede vijf minuten te gaan zette Rezaei Uronen, al dan niet foutief, van de bal en zette scherp voor. Benavente kwam een schoentip te kort om binnen te tikken. Op slag van rust moest Vukovic een voorzet met de vuist ontzetten tot in de voeten van Baby. Die probeerde het meteen met een lob over alles en iedereen maar de bal belandde op de lat. Opnieuw een waarschuwing voor Genk maar dit keer antwoordde de thuisploeg met de gelijkmaker. Een goede aanval over links en een dito bal achteruit van Trossard bracht Ndongala in schietpositie. Die stuitte op een verdediger en ook Gano kon niet afwerken. Maar de bal landde in de voeten van Uronen die met een loeier in de kruising de gelijkmaker scoorde. Zo stond met de 1 – 1 aan de rust een billijke tussenstand op het scorebord.

Samatta breekt de ban.

Genk opende de tweede helft met een hoge voorzet van Maehle naar de tweede paal die door Marinos in hoekschop moest gewerkt worden. Die leverde niets op maar in de nasleep kon Gano een voorzet van Berge ongehinderd op doel koppen. Doelman Riou had een prima reflex in huis en ontzegde de Genkse spits zijn eerste doelpunt voor Genk in de Jupiler Pro League. Charleroi antwoordde met een prima voorzet van Ilaimaharitra in de rug van de Genkse verdediging tot bij Baby maar de Senegalees kopte zwakjes in de handen van Vukovic.

Philippe Clement greep in en verving Gano door Samatta. Vlak daarna combineerde Genk snel door het midden. Via Pozuelo, Malinovskyi en opnieuw Pozuelo ging het naar Maehle. Die legde breed voor doel waar Malinovskyi met rechts over trapte. Dat kunnen wij ook dachten de bezoekers en op een pas van Gholizadeh dook Benavente alleen op voor Vukovic. Zijn schot spatte uiteen op de paal. Een diepe zucht van opluchting weerklonk in de Luminus Arena. Knap ééntijdsvoetbal leverde een schietkans op voor rechtsachter Maehle maar de pegel van de Deen ging over.

Op het uur mocht Joseph Paintsil debuteren voor Genk. Hij verving Trossard op de flank. Zijn doorbraak in minuut tweeënzeventig, na een mooie bal tussendoor van Pozuelo,had altijd een doelpunt moeten opleveren maar hij werd afgestopt door Riou. Met nog een kwartier te gaan kwam Genk op voorsprong. Nurio verkeek zich op een pas van Pozuelo en met een gelukje kon Ndongala oprukken over rechts. Zijn perfect afgemeten voorzet werd aan de tweede paal door Samatta binnen getikt. Gezien het spelverloop was dat zeker niet onverdiend.

Samatta bevestigde kort daarna nog eens dat hij in een bloedvorm verkeert maar krulde zijn schot vanop de rand van de zestien nipt naast de paal. Vukovic moest nog wel een ver schot over de lat duwen en in de laatste seconden kon Samatta alleen oprukken. Marinos haalde hem met zijn zoveelste fout van de wedstrijd onderuit en de bal ging nog op de stip. De Tanzaniaan zette die zelf om. Meteen het sein voor scheidsrechter Van Driessche om de wedstrijd af te fluiten. Het leverde Genk een hard bevochten maar verdiende 3 – 1 overwinning op.

Opstelling KRC Genk : Vukovic, Uronen, Lucumi, Aidoo, Maehle, Berge, Malinovskyi (92’ Seck), Pozuelo, Trossard (61’ Paintsil), Ndongala en Gano (53’ Samatta).

Opstelling Charleroi : Riou, Martos, Rezaei (75’ Perbet), Benavente, Marinos, Baby (62’ Norafkan), Hendrickx (81’ Fall), Dessoleil, Nurio, Ilaimaharitra en Gholizadeh.

Doelpunten :

27’ : 0 – 1 : Benavente
45’ : 1 – 1 : Uronen
76’ : 2 – 1 : Samatta
93’ : 3 – 1 : Samatta (strafschop)

Gele kaarten : 17’ Ilaimaharitra, 73’ Riou, 80’ Perbet, 85’ Nurio

Rode kaarten :

Scheidsrechter : Bram Van Driessche

Toeschouwers : 14.657

Na de wedstrijd sprak KRC Genk TV met MOTM Mbwana Ally Samatta en debutant Joseph Paintsil. Dat interview vind je hier beneden of via deze link : Interviews na KRC Genk - Charleroi

Ouder Recenter