zo 02 sep 2018, 20:00
Kortrijk Kortrijk 3 - 3 KRC Genk KRC Genk

“KV Kortrijk is wat mij betreft één van de kandidaten voor Play-Off 1,” dat vertelde Philippe Clement in de aanloop naar de wedstrijd in het Guldensporenstadion. “De overwinning in Brondby was mooi maar ze heeft ook krachten gekost. Komt daar nog boven op dat liefst achttien spelers opgeroepen zijn voor hun land. Veel rustmomenten kan ik dus niet geven.”

Het was dan ook de vraag of en hoeveel Philippe Clement zou roteren. Dat bleek nogal mee te vallen. Enkel Dewaest en Ndongala moesten plaats ruimen voor Aidoo en Paintsil.

“Als je op Charleroi kan gaan winnen mag je ambitie hebben,” vertelde Glen De Boeck voor de wedstrijd. “Het feit dat Genk amper roteert bewijst dat ze respect hebben voor ons.” Geen selectieproblemen voor De Boeck. Integendeel hij kreeg er met de komst van Julien De Sart nog een sterke middenvelder bij al begon de nieuwkomer wel op de bank. Kanu en Rolland stonden in de basis in de plaats van Azouni en Stojanovic.

Geen doelpunten in evenwichtige eerste helft.

Balverlies op het Genkse middenveld zorgde voor de eerste kans van de wedstrijd. Kanu zette voor maar Jhon Lucumi kon Avenatti met een doelgerichte tackle van een doelpunt houden. Dat was in minuut twee. Drie minuten later stootte Genk tegen. Een slim hieltje van Malinovskyi gaf Pozuelo de kans om Maehle op weg naar het doel te zetten. De voorzet van de Genkse rechtsachter vond geen medemaat. Kort daarna mocht Samatta uithalen vanop de rand van de zestien. Het botsende schot werd door Bruzzese in hoekschop geduwd. De corner leverde niets op.

Terug naar de overkant waar een voorzet van Chevalier aan de tweede paal in de voeten van Van Der Bruggen belandde. Zijn voorzetschot werd afgeblokt. Het was dan wachten tot in minuut vijfentwintig voor de volgende actie die naam waardig. Chevalier zette voor tot bij Mboyo maar zijn kopbal werd door Lucumi in hoekschop verwerkt. Twee minuten later verloor Aidoo de bal bij het oprukken, Kortrijk combineerde snel en Van Der Bruggen bereikte Avenatti. Die duwde de bal met binnenkant voet naast.

Genk antwoordde met een goede voorzet van Uronen tot bij Samatta maar die kon er met het hoofd net niet bij. Dat werd gevolgd door een schot(je) van Paintsil dat Bruzzese niet kon verontrusten. Maehle haalde dan de achterlijn en zette hard voor maar opnieuw ging de Kortrijkse doelman goed plat. Hines-Ike noopte er even later Aidoo toe om de bal weg te koppen voor drie Kortrijkse aanvallers en meteen daarna vond ook een scherpe voorzet van D’Haene geen ploegmaat. Dan probeerde Mboyo het met een schot vanuit de draai maar zijn poging ging over het doel. Om maar te zeggen dat de thuisploeg de toon aangaf in de eindfase van de eerste helft.

Toch counterde Genk nog gevaarlijk. Uronen rukte mee op en zette voor tot bij de inlopende Paintsil. Die trapte nipt naast. De Ghanees probeerde het even later opnieuw nadat Trossard slim de bal teruglegde maar dit keer ging het leer over. Het scorebord bleef bijgevolg maagdelijk blank tot bij het rustsignaal.

Knotsgekke tweede helft met zes doelpunten en een gemiste strafschop.

Genk begon flitsend aan de tweede helft. Paintsil stak diep tot bij Samatta maar een attente D’Haene kwam tussen voor de neus van de Tanzaniaan. Een hoekschop van de thuisploeg was de inleiding voor het openingsdoelpunt van Genk. Vukovic onderschepte de corner en gooide meteen uit in de voeten van Malinovskyi. Die stak in zijn eentje het hele veld over en terwijl zijn mede-aanvallers het gat trokken haalde Ruslan uit. Via het been van Kagelmacher werd Bruzzese op het verkeerde been gezet en de 0 – 1 was een feit.

Meteen het sein voor Genk om door te zetten. Trossard zette zijn verdediger Hines-Ike vlotjes in de wind maar trapte dan over. Aan de overkant kopte Lepoint  een vrije trap op de brede borst van Vukovic. De volgende Genkse combinatie was er een om van te snoepen. Uiteindelijk stak Pozuelo goed diep tot bij Samatta. De Tanzaniaan was sneller dan Lepoint maar punterde de bal via het lichaam van Bruzzese over het doel.

De gelijkmaker van de thuisploeg kwam totaal uit de lucht vallen. Kortrijk dwong een hoekschop af. Chevalier bracht die voor doel en aan de eerste paal dook Mboyo op om met het hoofd gelijk te maken. Die tussenstand stond niet lang op het bord. Pozuelo bracht een vrije trap vanop links perfect voor doel. Daar stond Joseph Aidoo klaar om met het hoofd zijn ploeg opnieuw op voorsprong te brengen.

Maar ook deze voorsprong bleef niet lang op het scorebord. Hines-Ike stak diep tot bij de pas ingevallen Ouali en die pegelde de gelijkmaker in het dak van het doel. Opwinding was er genoeg want seconden later combineerden Pozuelo en Malinovskyi de zestien binnen. Van Der Bruggen haalde de zeis boven en na bestuderen van de beelden legde Delferière de bal op de stip. Samatta zette zich achter de bal maar doelman Bruzzese lag in de goede hoek en stopte de strafschop van de Tanzaniaan.

Met nog een kleine tien minuten te gaan kwam de koude douche voor Genk. Uronen mistrapte zich en Van Der Bruggen vond Mboyo voor doel. Vanuit stand trapte die de 3 – 2 buiten bereik van Vukovic tegen de touwen. Ook deze tussenstand was geen lang leven beschoren. Aan de overkant dribbelde en dribbelde Trossard tot hij een gaatje zag en hij trapte de gelijkmaker voorbij Bruzzese.

Mboyo had even later zijn derde kunnen scoren maar Vukovic stond op de juiste plaats toen de Congolees uithaalde met rechts. Kort voor affluiten haalde Malinovskyi zich een tweede gele kaart op de hals en mocht vervroegd de kleedkamer opzoeken. Met zes doelpunten en een gemiste strafschop in de tweede helft eindigde de wedstrijd op een 3 – 3 gelijkspel.

Opstelling KV Kortrijk :Bruzzese, Kagelmacher, Mboyo, Chevalier (86’ Charisis), Kanu (55’ Ezekiel), Hines-Ike, Van Der Bruggen, Lepoint, Avenatti (67’ Ouali), Rolland en D’Haene

Opstelling KRC Genk : Vukovic, Maehle, Aidoo, Lucumi, Uronen, Berge, Malinovskyi, Pozuelo (89’ Seck), Trossard, Paintsil (63’ Ndongala) en Samatta

Doelpunten :

49’ : 0 – 1 : Malinovskyi
62’ : 1 – 1 : Mboyo
68’ : 1 – 2 : Aidoo
70’ : 2 – 2 : Ouali
82’ : 3 – 2 : Mboyo
85’ : 3 – 3 : Trossard

Gele kaarten : 59’ Rolland, 63’ + 89’ Malinovskyi, 75’ D’Haene, 80’ Hines-Ike

Rode kaarten : 89’ Malinovskyi

Scheidsrechter : Sebastien Delferière

Toeschouwers : 7.519