Ongeslagen herfstkampioen na 0 - 0 in Moeskroen.

11-11-2018

“Coach Storck heeft gezorgd voor een compleet anders Moeskroen,” vertelde coach Clement voor de wedstrijd. “Er is opnieuw discipline en ze zetten erg goed druk. Achteruit kruipen doen ze niet meer en ze schakelen snel om. We zullen van bij het begin bij de pinken moeten zijn. Een slap begin als tegen Besiktas kunnen we ons niet opnieuw permitteren.”

De Genkse coach koos voor Nastic in de plaats van Uronen op de linksachter. Bryan Heynen verhuisde naar de bank, Berge startte in het driemansmiddenveld. Voorin begon Edon Zhegrova op rechts. Leandro Trossard was fit genoeg voor een stekje op de bank.

Bernd Storck van zijn kant strooide met complimentjes naar de tegenstander. “Ze hebben het beste middenveld van België. Daar kunnen we niet tegen op. Voor mij zijn ze de toekomstige kampioen. Maar we hebben niets te verliezen. Ons plannetje is klaar.”

De coach van Moeskroen had grote personeelsproblemen. Liefst acht van zijn kernspelers waren out. Gulan was geschorst, Van Durmen, Amallah, Leye, Vojvoda, Diedhiou en Werner waren geblesseerd. Bovendien mocht Benson, door Genk uitgeleend, reglementair niet starten.

Geen doelpunten voor de rust.

De thuisploeg begon gretig aan de wedstrijd al was Genk het eerst gevaarlijk met een kopbal van Dewaest die net over ging. Moeskroen antwoordde met een schuiver van Chibani die naast het doel belandde. De bezoekers hadden het balbezit maar het was Boya die voor Moeskroen een hoekschop maar net over kopte. Aan de overkant ontsnapte Moeskroen aan de achterstand toen Malinovskyi zijn schot via de kruising naast zag gaan.

Op het kwartier kwam doelman Vukovic goed weg. Hij kwam ver uit zijn doel maar verspeelde ei zo na de bal aan Pierrot. Dan stond Ndongala twee keer tereke aan het kanon maar doelman Butez toonde zich telkens de sterkste en stopte beide pogingen. Vukovic maakte zijn foutje van even daarvoor ruimschoots goed toen hij even later de doorgebroken Boya met een knappe reflex van een doelpunt hield. Dussenne devieerde dan een scherpe voorzet van Nastic ei zo na in eigen doel.

Rond het halfuur stuurde Zhegrova Maehle door de verdediging, de Deen ging gretig neer over een uitgestoken been en scheidsrechter Dierick wees naar de stip. Maar de VAR greep in en in plaats van een strafschop werd het geel voor Maehle voor een schwalbe. Vukovic moest dan zijn team behoeden voor een achterstand toen hij een verre trap van Chibani afweerde. Ook Pierrot geraakte in de rebound niet voorbij de Australiër. Aan de overkant hield Butez met een karpersprong Malinovskyi van een zeker doelpunt toen die een vrije trap over de muur mikte. Zo gingen we naar de koffie bij een scoreloze tussenstand.

Het blijft 0 – 0.

Genk begon de tweede helft met Jere Uronen in de plaats van Nastic. Het was de Fin die zorgde voor het eerste gevaar. Zijn deviatie na een voorzet van Ndongala ging maar net voorlangs. Kort daarna ontzette Dewaest de bal met het hoofd in de voeten van Olinga. Maar die miste de unieke kans om zijn ploeg op voorsprong te brengen. Aan de overkant stuurde Pozuelo Ndongala goed diep maar die besloot voorlangs.

Vukovic moest nog goed plat toen een schot van Olinga afweek op Uronen maar deed dat zonder fout. Op het uur mocht Trossard zijn wederoptreden vieren toen hij Zhegrova kwam vervangen. Vijf minuten later hield Vukovic Genk nog maar eens in de wedstrijd. Hij keerde een poging van Mohamed met een beenveeg van de lijn.

Pozuelo kwam dan twee keer kort na elkaar in schietpositie. Zijn eerste poging ging voorlangs, de tweede werd gestopt door Butez. De Henegouwse doelman was ook te sterk toen Samatta mocht doorgaan. Hij duwde het schot in hoekschop. Met nog een poging van Pozuelo, opnieuw gestopt door Butez en een knal naast het doel van Trossard in de slotseconden gingen we naar het einde van de wedstrijd. Het bleef 0 – 0. We zijn nog steeds ongeslagen en herfstkampioen.

Opstelling Moeskroen : Butez, Dussenne, Olinga (75’ Kuzmanovic), Mohamed, Gkalitsios, Boya, Sarmiento (72’ Kalonji), Pierrot, Diedhiou (95’ Mbombo), Chibani en Godeau.

Opstelling KRC Genk : Vukovic, Maehle, Aidoo, Dewaest, Nastic (45’ Uronen), Berge, Malinovskyi, Pozuelo, Zhegrova (62’ Trossard), Ndongala (79’ Heynen) en Samatta.

Doelpunten :

Gele kaarten : 28’ Malinovskyi, 31’ Maehle, 51’ Pozuelo, 64’ Boya, 73’ Godeau, 83’ Heynen.

Rode kaarten :

Scheidsrechter : Christof Dierick

Toeschouwers : 3.340

Ouder Recenter