Vanavond kwam de Algemene Vergadering van KRC Genk samen in de Luminus Arena. Naar jaarlijkse traditie werd de jaarrekening van het vorig seizoen besproken.

Seizoen 2017-2018 was op financieel vlak net als het jaar ervoor een goed seizoen voor KRC Genk. Er werd opnieuw winst geboekt, namelijk 3,3 miljoen euro. Het eigen vermogen steeg zo van 43,9 naar 47,2 miljoen euro. De bedrijfsopbrengsten bedroegen 50 miljoen euro. Het seizoen ervoor lagen die bedrijfsopbrengsten nog een stukje hoger (73 miljoen), maar dat was uitzonderlijk gezien de zeer succesvolle Europese campagne en bijzonder hoge transferinkomsten.

KRC Genk blijft dus financieel stabiel én schuldenvrij, en dat is zeer belangrijk. In de eerste plaats om over een veilige buffer te beschikken in een seizoen waarin er minder transferinkomsten zijn. Maar ook om onze sportieve én extrasportieve ambities waar te maken. Zo zal KRC Genk niet alleen blijven investeren in de ploeg op het veld. Ook ernaast groeien we verder. Met jaarlijkse investeringen in een betere wedstrijdbeleving voor elke supporter, met de plannen voor een nieuw trainingscomplex voor de hele clubwerking en met in de verdere toekomst de bouw van een nieuw stadion.