Tegendoelpunt Trossard komt te laat : 1 - 2 verlies tegen Cercle

24-11-2018

“Niemand praat over Cercle, ze fietsen overal zo een beetje tussendoor maar ze staan wel mooi in de middenmoot. Op een paar punten van AA Gent zowaar en dat betekent toch iets. Ze zetten een goed blok en we zullen vanaf de eerste minuut attent en efficiënt moeten zijn want twintig kansen gaan we zeker niet krijgen.”

Een internationale break is altijd een beetje bang afwachten voor een coach maar dit keer viel het mee. Enkel Joakim Maehle kwam  licht geblesseerd terug maar geraakte fit voor de wedstrijd.

Bij Cercle Brugge keerde Palun terug uit blessure maar begon op de bank, Delacourt en Vitinho geraakten niet fit.

0 – 2 aan de rust.

De eerste twintig minuten waren volledig voor Genk. Twee schoten van Leandro Trossard gingen over en een kopbal van Samatta ging maar nipt over de kruising. De Genkse topscorer kon ook een goede doorsteek pas van Pozuelo niet afwerken. Nadat Vukovic al attent had moeten tussenkomen na een snelle tegenstoot van de bezoekers kwam Bruno in minuut twintig in schietpositie. Hij duwde met buitenkant rechts maar nipt naast.

Nog voor het halfuur kreeg de thuisploeg een koude douche te verwerken. Bruno miste zijn schot centraal voor doel compleet maar Joseph Aidoo werkte de bal ongelukkig in eigen doel. Pech voor de Ghanees en Genk op achtervolgen aangewezen. Nog geen tien minuten later stond het zowaar 0 – 2. Vukovic kon een harde overhoekse trap van Bruno nog afweren maar Gakpe duwde de rebound rustig tegen de touwen.

Genk antwoordde met een harde voorzet die net voor de neus van Trossard ontzet werd en doelman Nardi hield zowel Samatta als Ndongala van de aansluitingstreffer. Zo moest Genk zich opmaken voor een achtervolging na de rust.

Late tegengoal van Trossard is niet voldoende.

Met Malinovskyi in de plaats van Heynen probeerde coach Clement na de rust de bakens te verzetten. De Oekraïner mikte al meteen een vrije trap van net buiten de zestien in de muur en even later zette Samatta zich met een slim hieltje alleen voor Nardi maar trapte dan voorlangs. Een slim balletje tussendoor van Malinovskyi bracht Trossard in schietpositie maar doelman Nardi lag opnieuw in de weg.

Met Paintsil voor Ndongala en Gano voor Maehle ging coach Clement all-in. Pozuelo probeerde iets moois op een voorzet van Paintsil maar zijn hieltje ging over. Datzelfde lot was kort daarna een schicht van de Spanjaard beschoren toen hij een afleggertje van Gano ineens op de slof nam. Ook een harde trap van Malinovskyi ging even later maar net naast. Dan kreeg Lusamba bij Cercle in twee minuten twee keer geel en dus rood. Genk had nog tien minuten tegoed tegen tien Bruggelingen.

Gano mocht met nog drie minuten reguliere speeltijd op de klok een voorzet van Uronen op doel koppen maar de bal belandde in de grijparmen van een sterk keepende Nardi. In blessuretijd ging de bal na een scrimmage voor het Brugse doel alweer niet binnen. De pech bleef Genk achtervolgen. Ondanks hard aandringen was de eerste verliesmatch van de competitie een feit. Daar veranderde ook het tegendoelpunt van Trossard in de slotseconden niets meer aan.

Opstelling KRC Genk : Vukovic, Maehle (72’ Gano), Aidoo, Dewaest, Uronen, Berge, Heynen (46’ Malinovskyi), Pozuelo, Ndongala (55’ Paintsil), Trossard en Samatta.

Opstelling Cercle Brugge : Nardi, Taravel, Kone, Gakpe (77’ Hazard), Bruno (85’ Palun), Mercier, Cardona (75’ De Belder), Etienne, Lambot, Lusamba en Ueda.

Doelpunten :

27’ : 0 – 1 : Aidoo (owngoal)
36’ : 0 – 2 : Gakpe
96’ : 1 – 2 : Trossard

Gele kaarten : 04’ Mercier, 41’ Bruno, 81’ + 82’ Lusamba, 89’ De Belder

Rode kaarten : 82’ Lusamba

Scheidsrechter : Nathan Verboomen

Toeschouwers : 18.232

Ouder Recenter