do 29 nov 2018, 21:00
Malmö FF Malmö FF 2 - 2 KRC Genk KRC Genk

“Van de verlieswedstrijd tegen Cercle Brugge is niets blijven hangen,” vertelde coach Clement voor de wedstrijd. “We hadden onszelf dan ook weinig te verwijten. De efficiëntie bleef achterwege. Als die er geweest was hadden we die wedstrijd bij manier van spreken drie keer kunnen winnen. Maar laat ons hopen dat we de doelpunten opgespaard hebben voor donderdagavond. Overwinteren in Europa zou fantastisch zijn, daarvoor zijn we ook aan deze campagne begonnen. Maar in een helse sfeer voor twintigduizend thuissupporters wordt dat geen sinecure. Nog een geluk dat wij ook 1.250 Genkies mee hebben om sfeer en lawaai te maken. Daar ben ik heel blij om.”

Doelman Jackers bleef ziek achter in Genk. Dat maakt dat met Vandevoordt en Bastiaens twee zestienjarigen mogelijk doublure zijn voor Vukovic. Fiolic, Ingvartsen en Zhegrova maakten door blessures de trip naar Zweden ook niet mee. Vergeleken met de wedstrijd tegen Cercle Brugge wijzigde Clement zijn basiself op twee plaatsen. Malinovskyi en Paintsil startten in de plaats van Heynen en Ndongala.

“Ik hoop dat onze fans het stadion laten ontploffen en dat mijn spelers boven zichzelf uitstijgen,” luidde het bij Malmö coach Uwe Rösler. “Want alleen dan maken we een kans tegen dit Genk. We hebben veel geleerd in de uitwedstrijd. Op de terugweg hebben mijn spelers weerwraak gezworen. We willen in eigen stadion het echte Malmö laten zien. We moeten vooral rekening houden met het hoge tempo dat Genk oplegt. Dat zijn we in Zweden niet gewoon,” besloot de Duitser.

Slimme Pozuelo zorgt voor 0 – 1 aan de rust.

Twee schoten op doel van Trossard, in de handen van doelman Dahlin, en een sterke redding van Vukovic op een harde trap van rechtsbuiten Vindheim, daar moesten we het mee doen in het eerste kwartier. Van minuut twintig tot veertig speelde Genk grotendeels op de helft van Malmö maar tot echte grote kansen kwamen onze jongens niet.

Maehle kon  wel doorbreken maar verloor de controle over de bal en kon niet afwerken. Kort daarna lanceerde Pozuelo Trossard maar de hoek was net iets te klein voor Leandro om af te werken. Onze kapitein profiteerde even later van Zweeds balverlies om meteen uit te halen maar zijn schot werd afgeblokt. Toch ging Genk met een voorsprong de rust in. Met nog drie minuten te gaan ging Trossard door het midden. Hij wachtte tot op het juiste moment om Pozuelo aan te spelen en die versloeg Dahlin met een slim stiftertje.

Van 0 – 2 naar 2 – 2 in drie minuten.

Genk begon de tweede helft zoals het de eerste beëindigd had. Met hoge druk. Maehle ging meteen over zijn rechterflank en legde breed. Maar een Zweedse verdediger kon nog wegwerken. Maar een snelle tegenaanval via Malinovskyi en Pozuelo zorgde al snel voor de dubbele voorsprong. De Genkse kapitein stak goed breed tot bij Paintsil en die aarzelde niet : 0 – 2. Het doelpunt was meteen de laatste actie van Paintsil, hij werd gewisseld voor Ndongala.

Maar de Zweden gaven zich niet gewonnen. In minuut vijfenzestig versloeg Lewicki met een harde trap vanop de hoek van de zestien Vukovic en amper drie minuten later zorgde Genks balverlies ervoor dat invaller Antonsson zowaar de gelijkmaker kon scoren.

Met Zinho Gano voor Samatta aasde coach Clement op meer aanvalskracht. Bij zijn eerste actie zag Gano al meteen een schot afgeblokt en kort daarna geraakte een voorzet van Trossard niet tot bij de Genkse invaller. Ook een voorzet van Maehle geraakte niet dicht genoeg bij Gano om af te ronden.

Met nog een kleine tien minuten te gaan mocht Genk plots met vier tegen drie richting Dahlin oprukken maar Pozuelo geraakte niet verder dan de grijphanden van de Zweedse doelman. Nadat Nielsen nog een hoekschop naast kopte kwam Genk nog twee keer gevaarlijk opzetten. Trossard zette zich door maar zijn voorzet geraakte niet tot bij Ndongala en vlak voor affluiten weerde doelman Dahlin nog een pegel van Maehle af. Zo bleef het bij 2 – 2. We krijgen een herkansing tegen Sarpsborg op 13 december.

Opstelling Malmö FF : Dahlin, Safari (83’ Brorsson), Rieks, Lewicki, Bachirou, Traustason (54’ Antonsson), Rosenberg, Christiansen (83’ Gall), Bengtsson, Nielsen en Vindheim.

Opstelling KRC Genk : Vukovic, Maehle, Aidoo, Dewaest, Uronen, Berge, Malinovskyi, Pozuelo (86’ Heynen), Paintsil (54’ Ndongala), Trossard en Samatta (72’ Gano).

Doelpunten :

42’ : 0 – 1 : Pozuelo
54’ : 0 – 2 : Paintsil
65’ : 1 – 2 : Lewicki
68’ : 2 – 2 : Antonsson

Gele kaarten : 51’ Vindheim, 54’ Uronen, 61’ Rieks, 90’ Trossard