Geniaal doelpunt Pozuelo zorgt voor 0 - 1 winst.

02-12-2018

“Anderlecht had niets meer te winnen of te verliezen in hun wedstrijd voor de Europa League van afgelopen donderdag. Ze hebben een aantal jongens rust kunnen geven. Het is sowieso al geen hapklare brok en dat zal nu niet anders zijn. Wij moeten er voor zorgen dat we niet dezelfde fouten als in Malmö maken,” aldus Philippe Clement voor de wedstrijd.

Clement kon geen van de geblesseerden recupereren. Fiolic, Zhegrova, Ingvartsen, Lucumi en Screciu zijn out. Vergeleken met de wedstrijd in Malmö verdween Paintsil uit de basis. In zijn plaats startte Ndongala.

“Ik heb niet de indruk dat Genk minder goed is,” luidde het bij Hein Vanhaezebrouck. “Je moet doorheen de resultaten kijken en dan zie je dat ze nog altijd even goed spelen. We krijgen een kans om tegen een grote ploeg te winnen. Dat lukte al tegen Standard en Gent maar het Genk van dit seizoen is van een andere orde.”

Bij Anderlecht stonden er vraagtekens achter de namen van Kums en Dimata. Cobbaut, Trebel en Vranjes zijn out. Kums kon uiteindelijk toch starten, Dimata begon op de bank. Gerkens, Verschaeren, Vranjes en Milic hadden de boter gegeten voor het verlies tegen St-Truiden. Bakkali, Najar, Lawrence en dus ook Kums waren terug.

Evenwichtige eerste helft zonder veel kansen.

De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd. Trossard ging al meteen diep maar zijn voorzet spatte uiteen op de brede bast van Bornauw. Anderlecht zette goed druk en belette Genk het voetbal te spelen dat ze wilden. De eerste bal tussen de palen kwam van de voet van Makarenko. Vukovic had er geen enkel probleem mee.

Op het kwartier mocht Malinovskyi een vrije trap nemen op een interessante plaats zo’n vijfentwintig meter van het doel. De Oekraïner trapte de bal hard over de muur maar binnen het bereik van de languit vallende Didillon. Na Brussels balverlies stuurde Pozuelo even later Samatta diep. De voorzet van de Tanzaniaan richting de mee opgerukte Trossard werd door Didillon onderschept.

Dat moest de Fransman kort daarna nog eens overdoen na een voorzet van opnieuw Samatta en even later geraakte Ndongala aan de tweede paal net niet bij een hoge bal van Trossard. Aan de overkant ketste een hoekschop af op het scheenbeen van Pozuelo. Vukovic was attent en onderschepte de bal. Een overtreding op Pozuelo even buiten de zestien gaf Malinovskyi opnieuw de kans een vrije trap af te vuren. Dit keer ging de bal naast de muur maar ook naast het doel. Op slag van rust moest Vukovic vol aan de bak. Bakkali legde breed tot bij Santini. Onder druk van Aidoo kon die toch nog afdrukken maar onze Australische doelman had een prima reflex achter de hand en zorgde zo voor de brilscore aan de rust.

Geniale Pozuelo zorgt voor winst.

De tweede helft begon met een vrije trap van Kums die over zeilde. Het spel werd slordig aan weerszijden en veel werd er ook niet gevoetbald omdat er om de haverklap gefloten moest worden voor venijnige en geniepige overtredingen. Philippe Clement verving kort na het halfuur Samatta door Gano. Kort daarna kwam ook Heynen op het veld. Hij verving Malinovskyi.

Met nog een goede twintig minuten te gaan viel het Genkse doelpunt uit de lucht. Berge bracht voor en Pozuelo verlengde de bal met zijn scheenbeen geniaal in de verste hoek. Genk controleerde nu wel en met Seck in de plaats van Pozuelo bouwde coach Clement wat meer defensieve zekerheid in. Invaller Gano zag een poging van dichtbij via de paal terug in het veld kaatsen. Het werd nog even warm voor het Genkse doel toen Dewaest en Vukovic de bal niet weg kregen. Gelukkig kon Verschaeren niet profiteren. Dit keer slaagden de bezoekers er wel in de overwinning over de streep te trekken. Het bleef dus bij 0 – 1 en Genk doet een goede zaak aan de kop van de Jupiler Pro League.

Opstelling RSC Anderlecht : Didillon, Lawrence, Makarenko, Najar, Santini, Kums, Amuzu (87’ Saïef), Bornauw, Sambi (74’ Verschaeren), Saelemaekers en Bakkali (64’ Doku).

Opstelling KRC Genk : Vukovic, Maehle, Aidoo, Dewaest, Uronen, Berge, Malinovskyi, Pozuelo (84’ Seck), Ndongala, Trossard en Samatta (63’ Gano).

Doelpunten :

70’ : 0 – 1 : Pozuelo

Gele kaarten : 18’ Malinovskyi, 32’ Makarenko, 46’ Lawrence, 50’ Najar, 60’ Saelemaekers, 76’ Berge

Rode kaarten :

Scheidsrechter : Bram Van Driessche

Ouder Recenter