Einde van een schitterende Europese campagne : 1 - 4 tegen Slavia Praag

21-02-2019

“Slavia Praag is een stugge ploeg, dat weten we na de heenwedstrijd. Ik schat onze kansen op fifty-fifty. Gelukkig kunnen we op ons veld wel het voetbal spelen dat we willen spelen. Tussen de linies voetballen en snel combineren, zo kunnen we de stugge Tsjechen ontregelen. En efficiënt omspringen met de kansen die er ongetwijfeld zullen komen,” zo keek coach Clement vooruit op de wedstrijd.

Clement verraste met zijn basisopstelling. Achterin speelden De Norre en Lucumi. Op het middenveld begon ook Pozuelo. En voorin mocht Junya Ito meteen zijn debuut vieren op het grote toneel van de Europa League.

Bij Praag ontbrak sterkhouder in het hart van de defensie Ngadeu. Deli was zijn vervanger.

1 – 1 aan de rust.

Veel studieronde was er niet bij het begin van de wedstrijd. De eerste voorzichtige doelpoging kwam op naam Skoda. Hij kopte over het kader. Slavia zette hoog druk en rekende op de omschakeling. Maar de thuisploeg drong aan en dat loonde al na elf minuten. Doelman Kolar kwam ver uit zijn doel om een diepe bal richting Samatta met de borst weg te werken. Hij probeerde verder uit te voetballen maar verslikte zich in de bal. Trossard pikte het leer mee en prikte vanop vijfentwintig meter binnen.

Slavia reageerde met een goede voorzet van Soucek richting Zmrhal maar Vukovic had een prima redding in huis op zijn kopbal. Aan de overkant kopte Dewaest maar net over. Het bleef uitkijken voor de thuisploeg. De Genkse verdediging kreeg de bal niet weg en de ingelopen Soucek kopte maar net naast. Spijtig genoeg voor de blauwwit deed Coufal kort daarna beter. Vukovic kon een harde voorzet van Zmrhal enkel wegduwen en vanuit de rug van De Norre kopte Coufal de gelijkmaker binnen.

Opnieuw Coufal kreeg even later een kans maar zijn schot kwam er niet uit. De thuisploeg moest diep gaan om de bezoekers af te houden. Dat werd er niet eenvoudiger op toen Heynen rond het halfuur naar de kant moest. Hij werd vervangen door Wouters. Maehle kon even later nog een voorzet tot aan de tweede paal gooien maar daart stond alleen doelman Kolar om op te vangen. Het bleef dus bij een 1 – 1 tussenstand aan de rust.

Drie tegendoelpunten na de rust, blessure voor Vukovic.

De tweede helft begon met een opnieuw drukkend Slavia. Skoda torpedeerde al heel snel Vukovic toen die wilde ontzetten. Dat leverde hem terecht geel op. Kort daarna klommen de bezoekers op voorsprong. Zmrhal zette voor, Vukovic onderschepte maar loste de bal door een botsing met Dewaest en Traoré kopt van dichtbij de 1 – 2 binnen. Bovenop het doelpunt kwam daar ook nog een blessure voor Vukovic bovenop. Hij moest naar de kant voor Jackers.

Genk zocht naar een oplossing maar vond die niet. Ito kon wel nog scherp voorzetten maar de bal werd weggewerkt door de Praagse verdediging. Het werd 1 – 3 toen Jackers nog met een prima reflex een kopbal van Soucek pareerde maar tegen de rebound van Skoda had hij geen verhaal. Diezelfde Skoda maakte er even later zelfs 1 – 4 van toen hij een hoekschop met een boogbal voorbij Jackers kopte.

Het restant van de wedstrijd was er teveel aan. Voor de bezoekers hoefde het natuurlijk niet meer, bij de thuisploeg zonk de moed begrijpelijkerwijze in de schoenen. Ito snelde nog wel zijn tegenstander voorbij om dan tegen de lat te stiften en een harde trap van Samatta werd afgeblokt. Daarbij bleef het. Het Europese avontuur stopte na een schitterende campagne.

Opstelling KRC Genk : Vukovic (59’ Jackers), Maehle, Dewaest, Lucumi, De Norre (56’ Uronen), Heynen (29’ Wouters), Malinovsky, Pozuelo, Ito, Trossard en Samatta.

Opstelling Slavia Praag : Kolar, Coufal, Zmrhal, Kudela, Bofil, Deli, Skoda, Soucek, Traoré (64’ Stoch), Masopust (66’ Olayinka) en Kral.

Doelpunten :

11’ : 1 – 0 : Trossard
24’ : 1 – 1 : Coufal
54’ : 1 – 2 : Traoré
65’ : 1 – 3 : Skoda
69’ : 1 – 4 : Skoda

Gele kaarten : 41’ Kudela, 42’ Traoré, 45’ Wouters, 52’ Skoda, 82’ Coufal, 88’ van Buren

Rode kaarten :

Scheidsrechter : Bobby Madden (Schotland)

Toeschouwers : 13.688

 

Ouder Recenter