Ongeloof na vordering bondsparket

08-04-2019

Vanmiddag vorderde het bondsparket een schorsing van maar liefst 7 speeldagen voor Ruslan Malinovskyi. Met nog exact 7 speeldagen af te werken in Play Off 1 reageert KRC Genk vol ongeloof.

De uitsluiting van Malinovskyi kwam er in de 94ste minuut tijdens de wedstrijd KRC Genk – KAA Gent afgelopen zaterdag. Na een overtreding op Ruslan kwam hij ten val. Door die val raakte hij het aangezicht van Birger Verstraete ongelukkig met zijn linkervoet. Van kwaad opzet kan dus geen sprake zijn. De studs van zijn voetbalschoen zorgden jammer genoeg voor een wonde waarna de scheidsrechter Malinovskyi rood gaf.

KRC Genk was gedurende het hele seizoen de meest faire ploeg van het land (minste fouten gemaakt, minst aantal gele en rode kaarten). Play Off 1 zorgt opnieuw voor absoluut topvoetbal in de Jupiler Pro League, met zes ploegen die strijden om het hoogst haalbare en honderdduizenden Belgen die wekelijks genieten van voetbal van de bovenste plank.

Aanstaande vrijdag bepaalt de geschillencommissie de uiteindelijke straf en krijgt KRC Genk de kans om haar speler te verdedigen. Voor de club is vrijdag maar één uitspraak de juiste: vrijspraak.

Ouder Recenter