za 29 jun 2019, 16:00
E. Termien E. Termien 2 - 5 KRC Genk KRC Genk

Het was bakken geblazen tijdens onze eerste oefenwedstrijd op het veld van Eendracht Termien in Genk. Er zijn nog heel wat jongens afwezig met interlandverplichtingen. Puzzelwerk voor coach Felice Mazzu dus, en kansen voor de jongeren die de kern aanvulden.

In de eerste helft kwam volgend team aan de aftrap voor KRC Genk: Vandevoordt, Seigers, Adewoye, Sreciu, Khammas, Saibari, Lambrix, Nygren, Paintsil, Gano, Benson.

KRC Genk controleerde zo goed als de hele eerste helft. Benson en Gano zorgden meteen voor enkele scherpe Genkse combinaties én doelkansen. Ook Nygren was bedrijvig. Hij zette in de 21ste minuut eerst Benson en later Paintsil voor doel maar het bleef 0-0. Nygren kwam later nog een keertje zelf alleen voor doelman Vaelen van Termien maar die gaf geen krimp. In de 35ste minuut dan toch een heet standje voor het doel van Vandevoordt. Het doelhout en een mooie parade van Maarten hield de score op 0-0 aan de rust.

Voor de tweede helft kwam er een zo goed als volledig nieuw elftal op het veld voor Genk. Vandevoordt bleef staan. Daarnaast volgden Vandermeulen, Dewaest, Leyssens, Theate, Sierra, Dwomoh, Fiolic, Vanzeir, Bongonda, Ndongala.

Het tempo ging meteen de hoogte in. Dwomoh stuitte met een knappe actie op doelman Vaelen. Daarna volgde een scherpe actie van Fiolic. De keeper kon redden, maar Vanzeir was goed gevolgd en scoorde de 0-1. De ban was gebroken, Genk was op dreef. Bongonda toonde zijn klasse met acties en doelkansen. Bij een nieuw schot van Bongonda stond Vaelen weer pal, Dwomoh was goed gevolgd en scoorde de 0-2.

Joren Leyssens knokte zich vrij op het middenveld, liep dwars door de Termiense defensie en rondde mooi af: 0-3. Daarna was het aan een bedrijvige Ndongala om te scoren, met het hoofd, na een knappe center van Fiolic. Stand 0-4. Het laatste Genkse doelpunt kwam er van Fiolic, 0-5.

In de eindfase verzilverde Termien nog een penalty (Ulenaers) en scoorde Heleven nog een knap doelpunt. Eindstand 2-5.