wo 03 jul 2019, 18:30
Bregel Sport Bregel Sport 1 - 10 KRC Genk KRC Genk

Een goede infiltratie van Benson, die enkel een hoekschop opleverde en een ver schot van Xander Lambrix in de armen van doelman Mazzei, daar moesten we het mee doen in de beginfase. Dan was de voorzet van Vanzeir en het schot van, opnieuw, Lambrix veel dreigender maar de trap  van de Genkse middenvelder werd afgeblokt. Een bal doorheen de thuisverdediging van Vanzeir richting de doorgespurtte Khammas was dan weer te hard.

Dan achtte de landskampioen zijn moment gekomen en in twee minuten tijd werd het 0 – 2. Dewaest met zijn rechter en Gano met het hoofd zorgden voor de dubbele voorsprong. Lang stond die tussenstand niet op het scorebord want Ubachs scoorde tegen voor de thuisploeg. Benson en Vandermeulen combineerden even later goed over rechts maar Benson devieerde nipt voorlangs. Doelman Mazzei moest kort daarna Gano van een zeker doelpunt houden toen die alleen voor de doelman opdaagde.

Het was wachten tot in minuut zesendertig voor het volgende doelpunt. Benson zette zelf de aanval op, combineerde met Vanzeir en besloot dan met een heerlijke streep in het dak van de doel. Genk drukte door en dat resulteerde in twee extra doelpunten in de volgende vijf minuten. Gano tikte met rechts zijn tweede van de wedstrijd binnen en amper twee minuten later vond Benson Bongonda aan de tweede paal. Tegen zijn geplaatst schot naar de verste hoek had doelman Mazzei geen verhaal.

We begonnen de tweede helft met tien nieuwe veldspelers, Coucke bleef in doel. Fiolic en Odey waren de eersten die de ingekomen doelman Schrijvrs op de korrel namen maar die kweet zich voorbeeldig van zijn taak. Dat deed hij ook toen Odey een voorzet van Ndongala keihard richting doel kopte. Maar dan lukte het Stephen Odey wel. Twee keer zelfs. In minuut 53 en even later in minuut 61 nam hij Schrijvers te grazen. Ook youngster Luca Oyen pikte zijn doelpuntjes mee. Hij klopte de thuisdoelman twee keer in amper vijf minuten.

Dat Stephen Odey een springveer is was al duidelijk. Doelman Schrijvers, nochtans een kop groter moest zich rekken om de Nigeriaan het  binnen koppen te beletten na een voorzet van Ndongala. Joseph Paintsil kon niet achterblijven op de score sheet. Hij prikte het tiende doelpunt van de landskampioen binnen. Bij Genk vonden ze het genoeg. Gescoord werd er niet meer. Net als vorig seizoen eindigde de voorbereidingswedstrijd bij de buren van Bregel op een monsterscore : 1 – 10 was de einduitslag.

Opstelling Bregel Sport : Mazzei, Vanhekelom, Peustjens, Erbas, Cosemans, Vermeulen, Marganti, Ubachs, Gielen, Nuozzi en Niessen.

Opstelling KRC Genk (eerste helft) : Coucke, Theate, Dewaest, Saibari, Vanzeir, Lambrix, Benson, Khammas, Bongonda, Vandermeulen en Gano.

Opstelling KRC Genk (tweede helft) : Coucke, Nastic, Paintsil, Odey, Oyen, Fiolic, Leyssens, Seigers, Adewoye, Ndongala en Sierra.

Doelpunten :

16’ : 0 – 1 : Dewaest
19’ : 0 – 2 : Gano
21’ : 1 – 2 : Ubachs
36’ : 1 – 3 : Benson
39’ : 1 – 4 : Gano
41’ : 1 – 5 : Bongonda
53’ : 1 – 6 : Odey
61’ : 1 – 7 : Odey
63’ : 1 – 8 : Oyen
68’ : 1 – 9 : Oyen
77’ : 1 – 10 : Paintsil