za 03 aug 2019, 20:30
KV Mechelen KV Mechelen 3 - 1 KRC Genk KRC Genk

“KV Mechelen speelt zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Dat zal hen vleugels geven. Met de volle tribunes die achter de ploeg staan en waarschijnlijk ook wat revanchegevoelens voor de verloren Supercup verwacht ik een moeilijke wedstrijd,” vertelde coach Mazzu vooraf. “De sfeer in het stadion zal behoorlijk vijandig zijn dus het komt eropaan om de wedstrijd meteen in handen te nemen en Mechelen niet in de match te laten komen.”

Het nieuws van de week was natuurlijk de blessure van Danny Vukovic. Onze Australische doelman scheurde de Achillespees van zijn linkerbeen en is lange tijd uit. “Dat was een schok voor de hele Genkse familie,” aldus de coach. “We wensen hem allemaal het allerbeste toe. Danny is een fantastische kerel, een sterke beer ook. We rekenen er met z’n allen op dat hij sterker dan tevoren terugkomt.”

Door de afwezigheid van Vukovic moest Mazzu beroep doen op youngster Gaëtan Coucke. “Hij gaat dat goed doen, daar ben ik van overtuigd. Ik heb hem zelf een aantal keer aan het werk gezien en zowel Tom Van Imschoot, die vorig seizoen zijn coach was, en Guy Martens verzekeren mij dat hij goed bezig is. Ik heb er alle vertrouwen in.”

Of Mazzu voor deze wedstrijd al begint te roteren was de vraag. “Ik overweeg dat zeker in de toekomst. Het programma wordt drukker en er zijn een aantal jongens die verdienen te spelen. Of dat tegen Mechelen al zal gebeuren weet ik nog niet,” vertelde de coach voor de wedstrijd. Afwachten dus wat de beginopstelling zou zijn.

Uiteindelijk wisselde Mazzu, behalve Coucke voor Vukovic, enkel Benson in voor Paintsil. De negen overige starters bleven dezelfde.

KV Mechelen coach Wouter Vrancken was realist: “We weten dat het niet gemakkelijk zal zijn. Maar het is een andere wedstrijd dan de Supercup. Om te beginnen spelen we thuis, voor de eerste keer sinds lang. Bovendien zijn er een aantal twijfels weggevallend. Het 3 – 0 verlies in Genk is niet blijven hangen en we hebben vertrouwen getankt met de winst in Waregem vorige week.

Vrancken zag Bateau terugkeren en nam hem meteen op in de kern. Dante Vanzeir werd door Genk uitgeleend aan KV Mechelen maar mocht deze wedstrijd niet aantreden. Castro, Tainmont en Lemoine waren niet inzetbaar.

Samatta maakt op slag van rust 1 – 0 van Togui ongedaan.

De thuisploeg begon gretig aan de wedstrijd. Toch duurde het tot in de elfde minuut voor het eerste schot tussen de palen belandde. Storm haalde uit vanop afstand maar Coucke was bij de pinken en duwde het schot uit zijn doelvlak. Genk antwoordde onmiddellijk met een Scandinavische combinatie. Berge lanceerde Maehle, de voorzet kwam tot bij Nygren die de bal meteen op de slof nam. Doelman Thoelen lag goed in de weg.

In minuut achttien kwam Mechelen op voorsprong. Engvall pikte de bal mooi uit de lucht en frommelde zich voorbij Berge. Hij kon voorzetten en centraal voor doel kopte Togui het leer in het dak van het doel. De thuisploeg ging door op hetzelfde elan. Vijf minuten na het doelpunt leverde een aarzeling in de Genkse defensie Storm een schietkans op. Coucke zat nog met vingertoppen bij het overhoekse schot en duwde in hoekschop.

Op het halfuur nam Uronen een afgeweerde hoekschop meteen op de slof maar Thoelen had geen enkele moeite met het schot. Nadat Engvall hard naast trapte na een foutje van Nygren liet Paintsil zich van zijn snelste kant zien. Hij pikte een bal op aan de eigen zestien, liep heel KV Mechelen vlotjes voorbij maar zag zijn balletje breed toch nog in hoekschop geduwd worden.

Op slag van rust zetten de Kakkers een snelle tegenstoot op. Storm mocht aanleggen maar Coucke toonde zich opnieuw een waardige vervanger van Vukovic. In de nasleep kreeg Heynen de bal tegen het lichaam in de zestien. Mechelen claimde een strafschop maar Van Driessche geloofde er niet in. Hij liet zich toch overhalen om het schermpje te raadplegen maar bleef bij zijn beslissing. Goed voor ons want even later mocht Heynen een vrije trap nemen. Engvall trapte een gat in de lucht en Paintsil haalde meteen uit maar Thoelen haalde de bal uit de winkelhaak. Hoekschop dus en die werd door de inlopende Samatta mooi overhoeks binnen gekopt. Zo stond het 1 – 1 aan de rust.

Engvall en De Camargo houden de drie punten in Mechelen.

Aan de rust kwam Ianis Hagi Nygren vervangen. De tweede helft begon rommelig aan weerszijden. Het was wachten tot net voor het uur voor het eerste gevaar. Berge vond Paintsil op links. Joseph rukte op naar het centrum maar trapte dan in de handen van Thoelen. De thuisploeg zette druk en Genk geraakte daar maar sporadisch onderuit. Met Benson in de plaats van Ito probeerde coach Mazzu daar iets aan te doen.

Maar het was de thuisploeg die op voorsprong kwam. Na een, we moeten het toegeven, mooie combinatie over rechts en een dito hieltje van Schoofs kon Engvall van dichtbij zijn ploeg op voorsprong trappen met nog een klein kwartier te gaan. Vijf minuten later diende Igor De Camargo het genadeschot toe. Een listig balletje tussendoor van Engvall zette de Braziliaanse Belg alleen voor Coucke en hij miste niet.

Odey kwam nog Paintsil vervangen en dat leverde ei zo na de aansluitingstreffer op maar Thoelen ranselde de kopbal van Stephen acrobatisch van onder de lat. De wedstrijd die zich al van tevoren als moeilijk had aangediend werd dat ook en eindigde in een 3 – 1 nederlaag.

Opstelling KV Mechelen : Thoelen, Bijker, Van Cleemput, Swinkels, Kaya, Togui (71’ De Camargo), Storm, Van Damme (22’ Corryn), Schoofs, Engvall (88’ Bateau) en Peyre.

Opstelling KRC Genk : Coucke, Uronen, Dewaest, Cuesta, Maehle, Berge, Heynen, Nygren (45’ Hagi), Paintsil (82’ Odey), Ito (72’ Benson) en Samatta

Doelpunten :

18’ : 1 – 0 : Togui
45’ + 5’ : 1 – 1 : Samatta
77’ : 2 – 1 : Engvall
81’ : 3 – 1 : De Camargo

Gele kaarten : 54’ Engvall