0 - 2 verlies tegen Zulte-Waregem.

10-08-2019

“We weten wat er fout gegaan is in Mechelen, dat hebben we gecorrigeerd,” vertelde coach Mazzu voor de wedstrijd. “Je kan daar uren over praten maar het belangrijkste is de reactie op het veld. We mogen Zulte-Waregem geen vertrouwen laten krijgen en zelf de wedstrijd in handen houden. Dat gaat lukken met de steun van onze supporters. Het is belangrijk als een ploeg zich geruggesteund weet en dat is hier altijd het geval.”

Mazzu gaf ook aan dat er mogelijk enkele wijzigingen zouden zijn in zijn basiselftal. Maar hij beperkte zich tot twee wissels : Lucumi en Hagi kwamen Cuesta en Nygren vervangen.

Zulte-Waregem coach Francky Dury kon nog niet winnen met zijn team. Hij kon wel ex-KRC Genk speler Ibrahima Seck recupereren. Oberlin was nog niet inzetbaar. Bossut, Bjordal en Bjürki stonden in de basis.

Bjordal scoort voor de bezoekers.

De wedstrijd begon nog goed voor de thuisploeg. Met een gelukje griste Samatta de bal mee en stevende op Bossut af. Die slaagde er nog in om met een beenveeg zijn ploeg voor een achterstand te behoeden. Aan de overkant dook Larin op in de rug van Dewaest, omspeelde de ver uit zijn doel gekomen Coucke maar stuitte dan op de teruggekeerde Genkse kapitein.

Seconden later viel het openingsdoelpunt. Bürki kon voorzetten vanop links en Bjordal tikte overhoeks binnen. Van een koude douche gesproken. Kort daarna probeerde Zarandia, ooit nog een seizoen bij Blauwwit, het met rechts. Zijn schot strandde op de borst van Coucke.

Iets voorbij minuut twintig legde Bjordal Uronen neer op de linkerflank. Hagi trapte de vrijschop meteen op doel maar ook op de vuisten van Bossut. Met nog vijf minuten te gaan in de eerste helft stak Paintsil goed diep tot bij de opgerukte Hagi. Die zette meteen scherp voor maar Bossut zat ertussen met zijn vuisten. Twee minuten later stond het ei zo na 0 – 2. Na een hoekschop konden zowel Seck als Berahino hun kans gaan voor de bezoekers. Maar Coucke en Ito stonden in de weg. Seconden later kon Maehle voorzetten. Hagi klom hoog maar was net iets te klein om er zijn hoofd tegen te zetten. Maehle was blijven hangen en kon seconden later na een steekpas van Berge alleen richting Bossut maar die was iets sneller op de bal. Zo bleef het bij een 0 – 1 tussenstand aan de rust.

Berahino met de 0 – 2 na een afgeweken bal.

Het duurde tot vijftien minuten ver in de tweede helft voor we de eerste kans kregen. Samatta bracht voor tot aan de tweede paal. Daar nam Ito de bal meteen op de slof maar de Japanner trapte pal op Bossut. Heynen kreeg de afkaatsende bal in het gezicht en het leer ging over. Aan de overkant trapte Berahino een afvallende bal ineens op doel maar Coucke had een goede reflex in huis.

Nadat noch Heynen, noch Samatta met het hoofd bij een voorzet van Uronen geraakten bracht coach Mazzu Odey in voor Hagi. Die kon kort daarna voorzetten. Samatta kon de bal enkel tot bij Berge duwen maar de Noor trapte hoog over. Met nog een goede tien minuten te gaan verdubbelde Berahino de voorsprong voor de bezoekers. Zijn schot week af op de voet van Dewaest en belandde in de kruising buiten het bereik van Coucke.

Met Benson in de plaats van Paintsil probeerde coach Mazzu de bakens te verzetten. Maar dat lukte niet. Onze jongens beten hun tanden stuk op een stug Zulte-Waregem. De tweede thuiswedstrijd van het seizoen ging verloren met 0 – 2.

Opstelling KRC Genk : Coucke, Uronen, Lucumi, Dewaest, Maehle, Berge (89’ Piotrowski), Heynen, Hagi (68’ Odey), Paintsil (81’ Benson), Ito en Samatta

Opstelling Zulte-Waregem : Bossut, De fauw, Zarandia, Larin, Govea, Bjordal, Seck, Bürki, Humphreys, Berahino en Deschacht.

Doelpunten :

06’ : 0 – 1 : Bjordal
79’ : 0 – 2 : Berahino

Gele kaarten : 57’ Bjordal, 66’ Bürki, 94’ Heynen

Rode kaarten :

Scheidsrechter : Lothar D’Hondt

Toeschouwers : 17.820

Ouder Recenter