Hattrick Samatta, 0 - 4 zege op de Freethiel.

17-08-2019

 “De spelers hebben deze week goed gereageerd op het trainingsveld,” vertelde coach Mazzu voor de wedstrijd. “We zitten met Waasland-Beveren in hetzelfde schuitje. Ons seizoensbegin is niet goed. Om te winnen hebben we intensiteit in de duels en organisatie nodig. Dat heb ik gezien op training. Als we de drie punten pakken keert de kalmte meteen ook terug,” besloot onze coach.

Mazzu moest het nog altijd doen zonder Bongonda en Ndongala, al zetten die stappen in hun herstel. “Ndongala heeft vrijdag met de groep getraind. Honderd procent is hij nog niet maar dat komt wel. Bongonda traint nog individueel maar gaat ook vooruit.”

Of de Genkse coach veel zou veranderen aan zijn basiselftal viel af te wachten. “Het is afwegen. Ik wil zeker niet alles omgooien. Daarvoor is het afwachten tot 2 september als de volledige kern vastligt. Tot dan is het beter te blijven bij de bestaande automatismen.”

Mazzu voerde uiteindelijk twee wissels door. Maehle en Hagi startten op de bank. De Norre en Piotrowski waren hun vervangers.

Adnan Custovic had met zijn ploeg Waasland-Beveren nog niet gewonnen en besefte dat hen geen gemakkelijke wedstrijd wachtte. “Ook Genk zit met een probleem, maar het blijft natuurlijk de landskampioen. Tegen deze ploeg spelen is nooit een geschenk. Maar we zijn gemotiveerd en we willen onze supporters iets laten zien.

Custovic viste Keita op en huurling Agyepong was speelgerechtigd. “Dat geeft ons toch meer mogelijkheden, zeker op het middenveld. Ook Milosivic is opnieuw fit” vertelde Custovic. Hij moest wel doelman Steppe en Koita geblesseerd missen.

Paintsil met de 0 – 1.

De eerste prik kwam van de bezoekers. Ito zette zich door op zijn karakteristieke manier en haalde uit vanuit een zeer scherpe hoek. Doelman Gabriël mocht meteen aan de bak maar deed dat voortreffelijk. Hij ranselde het schot in hoekschop. Kort daarop herhaalde het verhaaltje zich. Opnieuw was Ito de snelste, dit keer haalde Gabriël de angel uit de scherpe voorzet van de Japanner.

Genk bleef de toon aangeven. Het vizier van Piotrowski stond slecht afgesteld toen hij uithaalde vanop de rand van de zestien. De bal ging hoog over. Op het kwartier onderschepte De Norre slecht uitverdedigen van Schryvers en hij lanceerde Ito. Samatta kon net niet hoog genoeg klimmen om af te werken. De kopbal ging over en naast.

Na goed twintig minuten viel het doelpunt dan toch voor de bezoekers. Opnieuw lag Ito aan de basis. Hij haalde nog maar eens de achterlijn, zette voor en centraal voor doel frutselde Paintsil met het hoofd/knie/schouder (we konden het niet bepalen) het openingsdoelpunt binnen. Daarbij bleef het in een eerste helft zonder al te veel opwinding.

Samatta doet er nog drie bij.

Bij het begin van de tweede helft kreeg Forte een dot van een kans voor de thuisploeg. Vukotic speelde in, Badibanga verlengde slim met de hiel maar de Beverense aanvaller talmde te lang om af te werken. Een minuut later lag de bal in het doel aan de overkant. Heynen mocht een vrije trap nemen en wie anders dan Samatta knikte binnen.

De thuisploeg kreeg vooralsnog geen poot aan de grond. Piotrowski mocht vrij koppen maar de bal ging over. Even later deed Samatta de boeken toe. De Norre bracht voor vanop rechts, Paintsil legde mooi af met het hoofd tot aan de tweede paal waar Samagoal rustig kon binnenduwen.

Met nog een goede twintig minuten te gaan kwam er dan toch gevaar van de thuisploeg. Terwijl De Norre geblesseerd buiten de lijnen lag (hij zou later vervangen worden door Maehle) rukte Badibanga op. Hij ging zijn kans maar de bal spatte uiteen op de verste paal. In de herneming knalde Wiegel naast. Aan de overkant zette Ito zich nog maar eens door, frommelde rond doelman Gabriël maar trapte dan pardoes op de lat. In de rebound pegelde Samatta hoog over.

Vijf minuten later deed hij het beter. De ingekomen Hagi lanceerde hem en dit keer lepelde hij de bal mooi in het dak van het doel. Meteen de eerste hattrick van het seizoen voor Samagoal. Voor de bezoekers hoefde het niet meer, Waasland-Beveren kon niet meer al moest Gaëtan Coucke nog even full stretch om een trap van Caufriez onschadelijk te maken. Een vlotte zege dus die uitgebreid gevierd werd met de meegereisde supporters.

Opstelling Waasland-Beveren: Gabriël, Wiegel, Caufriez, Vukotic, Vukcevic, Verreth, Emmers (67’ Heymans), Bizimana (45’ Agyepong), Schryvers, Badibanga en Forte (62’ Sula).

Opstelling KRC Genk: Coucke, De Norre (70’ Maehle), Dewaest, Lucumi, Uronen, Berge, Heynen (86’ Wouters), Piotrowski (75’ Hagi), Ito, Paintsil en Samatta.

Doelpunten:

21’ : 0 – 1 : Paintsil
52’ : 0 – 2 : Samatta
66’ : 0 – 3 : Samatta
85’ : 0 – 4 : Samatta

Gele kaarten: 52’ Wiegel, 93’ Heymans

Rode kaarten:

Scheidsrechter: Kevin Van Damme

Toeschouwers: 3.421

Ouder Recenter