Het eerste Champions League punt is binnen, 0 - 0 tegen Napoli

02-10-2019

 “Als we er niet in geloven moeten we er niet aan beginnen,” vertelde Felice Mazzu. “We zullen 100% moeten zijn, in elk compartiment en elke kans moeten grijpen die we krijgen. Gelukkig speelt Napoli toch iets meer uit het balbezit, dat ligt ons beter.”

“Of het speciaal is om tegen een Italiaanse ploeg te spelen? Daar hou ik mij niet mee bezig. Ik ben bezig met mijn eigen team. Natuurlijk is het speciaal om tegenover Ancelotti te staan maar het gaat niet om mij.”

Eén wijziging in de basiself vergeleken met de Limburgse derby: Dewaest begon op de bank, in zijn plaats startte Cuesta.

Bij Napoli zat ex-Genkie Kalidou Koulibaly naast zijn coach op de persconferentie. “Ik ben blij zoveel bekenden te ontmoeten. Het zijn er zoveel dat ik nog geen minuut voor mezelf gehad heb. Maar ik ben hier om te winnen met Napoli want dat is belangrijk,” aldus de Franse Senegalees.

Coach Ancelotti zelf kwam ook aan het woord. “We moeten beter kunnen dan in de laatste weken,” vertelde de Italiaanse succestrainer. “Maar gemakkelijke wedstrijden bestaan niet meer in het moderne voetbal. Ook niet tegen Genk, dat beseffen we maar al te goed. Ze hebben een mooi elftal dat graag aanvalt en er voetballend wil uitkomen.”

Ancelotti bracht de ploeg die Liverpool versloeg tussen de lijnen. Dus met Meret, Koulibaly, Mario Rui en Lozano. Insigne viel licht geblesseerd af. Mertens begon op de bank.

Geen doelpunten in de eerste helft.

De eerste dreiging kwam van de thuisploeg maar Lucumí kon zijn kopbal op hoekschop van Hagi niet kadreren. Tot op het kwartier bleef het dan windstil. Noch Genk, noch de bezoekers konden hun tanden laten zien. Maar na vijftien minuten barstte de wedstrijd dan toch los. Doelman Coucke zag eerst de bal voor zich voorbij vliegen, pareerde dan goed een schot van Callejón via de paal maar was aansluitend machteloos tegen de poging van Milik. Maar dat was zonder Cuesta gerekend. Die gooide zich voor de bal en via de Colombiaan ging het leer tegen de lat en over.

Vijf minuten later was het de thuisploeg die pech had. Hrošovský zag zijn poging afwijken op Cuesta en de bal hobbelde tergend traag naast. Kort daarna moest Koulibaly een voorzet van Bongonda goed ontzetten. Na vijfentwintig minuten kon Coucke opnieuw rekenen op steun van de lat. Milik mocht van dichtbij koppen maar het dwarshout bracht redding.

Aan de overkant moest doelman Meret dan vol aan de bak. Samatta kon koppen en de Napoli keeper moest languit met de handpalm afweren. Het ging snel naar de andere kant van het veld waar ex-Genkie Koulibaly plots kon uithalen. Hrošovský werkte weg op de lijn. Milik kon in de rebound al evenmin binnen koppen.

Met nog vier minuten te gaan legde Bongonda aan van buiten de zestien. De bal zeilde amper een half metertje naast de kruising buiten. Dan moest Meret weer aan het werk. Berge kon oprukken en trappen. De bal week af op een verdediger en de bezoekende doelman moest zich rekken om de bal uit het doel te ranselen. Meteen het laatste wapenfeit van een onderhoudende eerste helft die scoreloos eindigde.

Dik verdiend eerste punt in de Champions League.

De tweede helft begon met een kopbal van Milik maar die mikte te hoog. Genk nam over met schoten van Ito en Hrošovský die afgeblokt werden. Uiteindelijk kwam er toch nog een voorzet vanop rechts maar Hagi kopte die een metertje over. Na een misser van Callejon, hij trapte van dichtbij voorlangs, bracht Napoli coach Ancelotti Dries Mertens in voor Elmas. Veel zoden bracht dat niet aan de dijk voor de bezoekers al moest Coucke wel een trap van de Rode Duivel uit de kruising zweven.

De beste kans van de tweede helft was vier minuten voor het einde van de reguliere speeltijd voor Hagi. Op een voorzet vanop rechts gleed Allan uit en Ianis knalde van dichtbij over. Daarbij bleef het in een spannende wedstrijd. Genk hield Napoli in bedwang en pakte zijn eerste punt in deze Champions League campagne.

Opstelling KRC Genk: Coucke, Mæhle, Cuesta, Lucumí, Uronen, Berge, Hrošovský, Hagi (90'+2' Heynen), Ito, Bongonda (90’ Paintsil) en Samatta

Opstelling SSC Napoli: Meret, Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Mario Rui (34’ Malcuit), Elmas (58’ Mertens), Ruiz, Allan, Lozano, Milik (72’ Llorente) en Callejon.

Doelpunten:

Gele kaarten: 50’Ito, 65’ Milik, 79’ Ruiz

Rode kaarten:

Scheidsrechter: István Kovács (Roemenië)

Toeschouwers: 19.962

 

Ouder Recenter