KRC Genk heeft een volledig akkoord bereikt met het Colombiaanse Atlético Nacional over de overgang van aanvoerder en international Daniel Muñoz Mejía (24). Onder voorbehoud van zijn medische testen, kan Muñoz in Genk een contract tekenen voor vier seizoenen met optie op een vijfde.

Daniel Muñoz is een energieke allround verdediger. Hij kan op alle defensieve posities terecht, ook op die van verdedigende middenvelder. Hij verhuisde pas vorige zomer naar topclub Nacional, de club van zijn hart en huidige leider in de Colombiaanse competitie, en werd er in geen tijd kapitein. De supporters droegen hem op handen, want als jonge tiener maakte Muñoz deel uit van de meest fanatieke supporterskern van de club. Ze noemden hem ‘la hincha de la cancha’: de supporter op het veld.  

In een persbericht dankt Atlético Nacional hem voor zijn toewijding en professionalisme.

Voorzitter Juan David Pérez Ortíz:
"Dit is voor Daniel de kans om zijn tweede droom als profvoetballer waar te maken. De eerste was de kleuren van Atlético Nacional verdedigen, waar hij in juni 2019 neerstreek met de ambitie om kampioen te worden met 'de Verdolaga’. Nu krijgt hij de kans om in Europa te gaan voetballen en al zijn kwaliteiten te tonen, en zich zo een plaats te verwerven in het internationale voetbalpanorama. Wij wensen hem het allerbeste."

Muñoz vindt bij KRC Genk ook twee landgenoten terug: Jhon Lucumí en Carlos Cuesta.

Voorlopig moet Daniel Muñoz nog in zijn thuisland blijven. Wanneer hij naar België mag vliegen is nog niet bekend.