za 25 jul 2020, 13:00
AZ Alkmaar AZ Alkmaar 0 - 1 KRC Genk KRC Genk

KRC Genk keert met een overwinning terug van de zomerstage in Nederland. In het AFAS-stadion van AZ in Alkmaar werd het 0-1. Cyriel Dessers scoorde voor de rust vanop de stip, na een overtreding op Jere Uronen. Hij liet ex-Genkie Marco Bizot geen schijn van een kans. Twee goals in twee helften: Dessers nog altijd in zijn sas in Nederland, waar hij vorig seizoen topschutter werd in de eredivisie.

Na rust opnieuw een volledig ander elftal, op doelman Danny Vukovic na. 'Vuka' was de uitblinker: de Aussie vermeed een handvol keer de gelijkmaker met uitstekende reddingen. Genk, zonder de geblesseerde Junya Ito, dreigde ook nog via Joseph Paintsil. De Ghanees kwam twee keer alleen voor doel, maar hij trapte telkens op AZ-doelman Verhulst.
Het bleef bij 0-1. De spelers krijgen nu twee dagen vrij. Volgende week zaterdag volgt nog een dubbele oefenwedstrijd tegen het Franse Lens.

Opstellingen

Eerste helft: Vukovic, Mæhle, Cuesta, Lucumí, Uronen, Wouters, Hrošovský, Oyen, Dæhli, Bongonda, Dessers.

Tweede helft: Vukovic, De Norre, Dewaest, Adewoye, Borges, Sierra, Dwomoh, Paintsil, Odey, Limbombe (72' Nygren), Onuachu.

19’ Dessers 0-1 (pen)