Net voor de competitiestart stelt KRC Genk nog een opmerkelijke transfer voor: Peter Kerremans (47) wordt de nieuwe Chief Cleaning Officer van de Limburgse topclub. De geboren en getogen Genkenaar zal waken over de hygiëne tijdens de verplaatsingen van de club. KRC Genk en partner ITZU kozen voor Peter omdat hij een trouwe supporter is én het juiste profiel heeft. De kersverse CCO kijkt alvast uit naar zijn debuut: “Het is een droom om aan de slag te gaan bij de club van mijn hart.”

De aanstelling van een ‘hygiënemanager’ is meteen een unicum in het Belgische voetbal, weet Stephan Poelmans (commercieel directeur bij KRC Genk): “Onze Chief Cleaning Officer (kortweg CCO) kuist en ontsmet de bezoekende kleedkamer en is verantwoordelijk voor de opruim van het uitvak. Vroeger was het een kwestie van beleefdheid om het stadion van de bezoekende ploeg netjes achter te laten. Sinds de uitbraak van de coronapandemie is het van levensbelang voor ieders gezondheid.”

Ordelijke Genkie

KRC Genk koos voor Peter omdat er blauw bloed door zijn aderen stroomt: “Als kind supporterde Peter – nog voor de fusie met Waterschei - al fanatiek voor KFC Winterslag aan de Noordlaan. Bovendien was onze nieuwe collega in het verleden al als vrijwilliger actief voor onze club: eerst begeleidde hij de supporters als steward, later ontving hij de vrienden en familieleden van de spelers als host in de hoofdtribune.”

Een rasechte Genkie dus. Maar ook iemand die streeft naar orde en netheid, ondervond Luc Lormans (CEO bij Itzu Cleaning, Itzu Home & Itzu Facility): “ITZU begeleidde KRC Genk tijdens de selectie van een geschikte Chief Cleaning Officer. Tijdens de sollicitatiegesprekken viel op hoe belangrijk hygiëne, orde en netheid is voor Peter. Daarom is deze supporter van het eerste uur de geknipte figuur voor de job.”

Poetstraining als voorbereiding

Net zoals de spelers honger hebben naar de bal, popelt de nieuwe CCO om aan het nieuwe voetbalseizoen te starten. Door de heropflakkering van het coronavirus moet hij echter nog even warmlopen langs de zijlijn. “Momenteel zijn er geen bezoekende supporters toegelaten en mogen spelers en staf met niemand extern contact hebben”, weet Luc Lormans. “In afwachting van zijn grote debuut geven we Peter een persoonlijke poetstraining. Zo leren we de juiste ontsmettingstechnieken aan en brengen we de nodige kennis bij over poetsproducten. Daarnaast doorloopt hij een communicatietraining bij onze collega’s van Itzu Training, zodat hij klaar is om mee te draaien in het team van KRC Genk. Na deze voorbereiding staat hij ongetwijfeld scherp voor zijn eerste opdracht.”

"Droom om aan de slag te gaan bij club van mijn hart"

De uitverkoren kandidaat toont zich in een eerste reactie alvast enorm enthousiast: “KRC Genk is mijn allergrootste hobby. Vroeger vervulde ik al met heel veel passie mijn taak als vrijwilliger. Nu kijk ik minstens even reikhalzend uit naar mijn job als Chief Cleaning Officer. Dit is natuurlijk een unieke kans om deel uit te maken van het team van KRC Genk. En bovendien ben ik van nature een echte hygiënefreak. Ik draag meer dan mijn steentje bij in het huishouden en hou ervan dat alles er proper en netjes bijligt. Het is een uitdaging - of noem het eerder een droom - om deze functie in te vullen voor de club van m’n hart”, besluit Peter Kerremans.