Eindelijk weer spelen in de eigen Luminus Arena! Na drie uitwedstrijden naar de uithoeken van het land - Eupen, Kortrijk en Moeskroen - kijkt KRC Genk reikhalzend uit naar de eerste thuiswedstrijd van 2021. Met KAA Gent komt een traditionele topploeg op bezoek, maar die maakt een turbulent seizoen door. Wispelturige resultaten, trainerswissels: het is wel eens rustiger geweest in de Ghelamco Arena. Na een vlotte start en opeenvolgende zeges onder de teruggekeerde Hein Vanhaezebrouck, sputtert de motor aan het begin van het nieuwe jaar. Met 1 op 9 bleef ook de oogst van de Buffalo's onder de verwachtingen. 

Onze ploeg staat voor twee mooie maar moeilijke opdrachten, want zondag wacht een trip naar leider Club Brugge. De misstappen in Kortrijk en Moeskroen zijn achter ons gelaten.  Tegen Gent gaan we vol voor een nieuwe thuiszege. 

Selectie: 21 namen, terugkeer Thorstvedt

De blessures die nieuwkomer Angelo Preciado en Jere Uronen op Le Canonnier dwongen tot een wissel, waren gelukkig niet heel ernstig, en de uitsluiting van Carlos Cuesta heeft enkel een schorsing met uitstel als gevolg gehad. En gelukkig blijft corona ook nog altijd ver weg in de Luminus Arena. En zo heeft coach John van den Brom weer de luxe om uit een brede groep te kunnen kiezen. Kristian Thorstvedt keert terug in de selectie.