do 21 jan 2021, 21:00
KRC Genk KRC Genk 1 - 1 KAA Gent KAA Gent

Haast de hele wedstrijd met zijn tienen, én toch meer dan voldoende kansen om de drie punten te pakken. Met andere woorden: heel lastig om vrede te moeten nemen met een 1-1-gelijkspel tegen AA Gent.

Er tegenaan! Zo begon de wedstrijd voor onze ploeg. Théo Bongonda flitste al snel en dwong een vrije trap af. Zijn gave krul werd een ideale voorzet voor Paul Onuachu: knik en 1-0, na zeven minuten. Voor Onuachu competitiegoal nummer 20!

Maar vijf minuten later volgde een enorme domper. Een mogelijke overtreding op Ito werd niet gefloten, de diepe bal bracht Yaremchuk in stelling richting Vukovic. De Genkse verdedigers kwamen toegesneld, en kort voor het strafschopgebied kruiste Carlos Cuesta het pad van de Oekraïner. Er was contact met de hiel van Yaremchuk, maar ref Laforge hield het in eerste instantie bij geel. Maar de VAR riep hem richting scherm en daarna volgde wat te vrezen viel: (opnieuw) rood voor Cuesta, zes dagen na zijn ook al ongelukkige uitsluiting in Moeskroen. Het voelde toch weer onrechtvaardig aan.

Gent probeerde onze ploeg uit verband te spelen, maar veel gevaar leverde dat niet op. Coach Van den Brom voerde na een halfuur een tactische wissel door: Kristian Thorstvedt in de plaats van Paul Onuachu. Het was pompen om te overleven, maar de weg was nog lang. Lang duurde ook de extra tijd, vijf minuten. Daarin kopte Yaremchuk raak (1-1), zodat de ploeg net voor rust nog een klap incasseerde.

Bewonderenswaardig hoe onze ploeg uit de kleedkamer kwam. Met veel karakter en ook kwaliteit duwde Genk Gent gewoon terug. Bongonda en Ito dreigden, en er werden geregeld overtredingen op hen begaan. Een vrijschop van Heynen zoefde over en een poging van Thorstvedt strandde op de paal. Toen Toma geniaal opende voor Ito kwam Sinan Bolat - in een ver verleden nog bij Genk - te laat. Laforge wees terecht naar de stip. Halfweg de tweede helft een ideale gelegenheid voor de Genkies om weer op voorsprong te komen. Maar Bongonda trapte de strafschop binnen het bereik van Bolat. Geen 2-1 dus, wat een geweldige beloning zou geweest zijn.

Onze jongens bleven proberen en waren de beste ploeg. Naar het einde toe sloop er logischerwijs vermoeidheid in de ploeg, al kwam ook Gent niet meer tot grote mogelijkheden. 1-1 bleef de eindstand. Zonde, want de beste kansen waren voor ons.

Vukovic, Muñoz, Cuesta, Lucumí, Preciado, Heynen, Toma (85' Kouassi), Arteaga, Ito (85' Dessers), Bongonda, Onuachu (31' Thorstvedt).

21'   1-0  Onuachu
45'+ 1-1  Yaremchuk