Stephan Poelmans en Davy Vanhaen switchen van functie. Vanhaen zal de toekomstige lijnen uitzetten als Commercieel Directeur, Poelmans zal zich toeleggen op de strategische partnerships. Corona of geen corona, KRC Genk zal zijn commerciële werking verder blijven ontwikkelen. Om klaar te zijn voor de toekomst zal onze club zich aanzienlijk versterken op verschillende fronten.

Stephan Poelmans (61) is al 20 jaar onze Commercieel Directeur. Hij kwam destijds over van Mediahuis en heeft de commerciële werking van KRC Genk geprofessionaliseerd en uitgebouwd. In die jaren stond hij aan de wieg van baanbrekende initiatieven. Zo lanceerde hij met KRC Genk als eerste club in België LED-boarding, digitale schermen, cashless payment, een loyalty-programma en zelfs een voetbalbelevingsmuseum. Poelmans heeft zelf beslist zijn taakinvulling af te slanken en zich voortaan in zijn nieuwe rol te focussen op de hoofdpartners en de strategische partnerships. Dit geeft hem de kans wat meer tijd en ruimte vrij te maken voor zijn gezin.

Davy Vanhaen (34) is een vertrouwd gezicht op KRC Genk. In 2012 kwam hij aan boord als Community Manager, twee jaar later nam hij over als Communicatiemanager. Na drie jaar als partner van identiteitenbureau Identify.Me keerde hij in 2019 terug in de rol van Strategic Partnership Manager. Daarnaast is hij bestuurder bij Jong Voka Limburg en gastdocent aan PXL. Vanhaen zal verder bouwen op de stevige fundamenten van Poelmans en onze commerciële poot klaarmaken voor de toekomst.

“We moeten trots zijn op waar we als club vandaag de dag staan. Organisatorisch, sportief en op het vlak van jeugdwerking zijn we top. Maar ook commercieel zijn we toonaangevend in België. Dat hebben we voor een groot stuk aan Stephan te danken. Hij heeft een enorme meerwaarde geleverd voor onze club, als directeur en als collega. We respecteren zijn beslissing, én zijn enorm tevreden dat we blijven samenwerken in deze nieuwe vorm. Davy heeft voor onze club al uitmuntend werk geleverd en zich ontwikkeld op meerdere domeinen. Hij heeft een sterke visie. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat hij het goed gaat doen.”
Erik Gerits, Algemeen Directeur

“Op 20 jaar heb ik heel veel zien veranderen in de voetbalwereld en bij KRC Genk. Als club beseffen we meer dan ooit dat we op een kantelpunt zijn beland. Met het plan dat Davy en ik hebben gemaakt én alle straffe collega’s die hieraan zullen meewerken, zijn we klaar om ons verder te ontwikkelen op cruciale domeinen.”
Stephan Poelmans, Strategic Partnership Manager

“Stephan was de man die me in 2012 heeft aangeworven. Om nu deze position switch te doen en in deze functie voor de club een rol te mogen spelen is een eer en een unieke uitdaging. Het zijn grote schoenen om te vullen, dus geweldig dat Stephan en ik een tandem blijven. Bovendien zijn het uitzonderlijke tijden en komen er heel wat uitdagingen op ons af. We hebben de afgelopen maanden samen een helder plan uitgewerkt. Er volgen straks enkele stevige investeringen om samen met onze supporters, seathouders en partners enorme stappen vooruit te zetten als club.”
Davy Vanhaen, Commercieel Directeur