wo 27 jan 2021, 18:45
KRC Genk KRC Genk 3 - 2 Zulte Waregem Zulte Waregem

Dat doet deugd: we knopen weer aan met de zege! Aan het eind van de eerste helft en het begin van de tweede sloeg de onvermijdelijke Paul Onuachu twee keer genadeloos toe. Van dan af had onze ploeg de wedstrijd z'n definitieve wending gegeven. We staan terug netjes tweede.

Tweede thuiswedstrijd van 2021, tijd voor een nieuwe zege in de Luminus Arena. Met Lucumí, Uronen en Thorstvedt voor McKenzie, Arteaga en een wat vermoeide Bongonda had onze coach drie wijzigingen doorgevoerd aan zijn startelftal. De opening was veelbelovend: dominantie, dreiging vanop de flanken en twee keer gevaar via Onuachu. Tussendoor nam Preciado een voorzet aan, half ingedraaid met de rug. Wat een intrede toch van onze Ecuadoraan.

Halfweg de eerste helft was er een snelle omschakeling over Thorstvedt en Uronen, maar Toma en Preciado hinderden elkaar licht in de overname van de voorzet. Het balbezit bleef voornamelijk voor ons, en Essevee kwam nooit echt in de buurt van Vukovic, maar ook van onze kant bleef het grote doelgevaar achterwege. Uronen probeerde het van ver, Onuachu kopte een corner naast. Op slag van rust flitste Genk dan toch. Ito gaf heerlijk mee in de dubbelpas met Muñoz, en diens balletje breed was simpel binnen te tikken door onze 'Gouden Stier' - wie anders. Paul Onuachu: 21 goals intussen. Fenomeen. Zo gingen we de rust in met een kleine voorsprong: 1-0.

Zevende minuut tweede helft: hoekschop Heynen na een goeie aanval. Onuachu veerde op en knikte hard onder de lat binnen: 2-0. Paul Onuachu: 'ping!', 22 goals. Twintig minuten ver in de tweede helft was het even opschrikken. Marcq probeerde een spectaculaire omhaal op een uitvallende bal na vrijschop, maar Danny Vukovic had een geweldige redding in huis. Meteen daarna haalde Uronen de trekker over, los tegen de paal, maar de rebound was voor Ito: 3-0! Negende competitiedoelpunt ook al voor onze ninja.

Een clean sheet was ons niet gegund. Na een verwarrende fase kreeg Heynen een fikse por in de rug, en in het geharrewar kon De Bock tegenscoren. De VAR vond ingrijpen niet nodig. In de slotfase kreeg jeugdproduct Pierre Dwomoh voor de tweede keer speelminuten. Het werd in de laatste minuten nog even spannend toen Bruno via penalty de aansluitingstreffer maakte. Onze ploeg hield al bij al makkelijk stand. Het bleef dus 3-2, een verdiende overwinning. Bij Essevee stonden met Ibrahima Seck en op het einde ook Jelle Vossen twee ex-Genkies tussen de lijnen. Zaterdag trekken we naar Mechelen. Forza Racing!

Vukovic, Muñoz, Cuesta, Lucumí, Preciado (68' McKenzie), Heynen (77' Hrošovský), Thorstvedt, Uronen, Toma (77' Dessers), Ito (84' Dwomoh), Onuachu.

45'  1-0  Onuachu
52'  2-0  Onuachu