za 30 jan 2021, 16:15
KV Mechelen KV Mechelen 0 - 0 KRC Genk KRC Genk

Een billijk gelijkspel, tegen een ploeg die in een goeie flow zit: daar kunnen en moeten we mee leven. Voor rust hadden we het voordeel én een aantal kansen, erna was er meer balans, maar ook dan had de goal nog aan de goeie kant kunnen vallen. De loodzware januarimaand is voorbij, en de groep heeft het fysiek overleefd, al hadden we met z'n allen op meer punten gerekend. 

Een kouwelijke zaterdag, met een voortdurend neerdwarrelen van iets tussen sneeuw en ijsregen, maar de omstandigheden om te voetballen waren best goed. In een behoorlijk snelle eerste helft was vooral onze ploeg gevaarlijk. Théo Bongonda al snel met een heerlijke krul over de muur, maar Thoelen belette met een knappe save de 0-1. Dat zou hij in het zicht van de rust nog eens doen, toen Bongonda schuin voor hem opdook. Tussendoor een paart infiltraties van Heynen, waardoor zowel Toma als Bongonda op doel konden trappen. Aan de overkant was Danny Vukovic attent op een paar pogingen vanop afstand. Vreemde tussenkomsten van ref Dierick ook: heel vroeg geel voor Preciado terwijl hij zelfs geen overtreding maakte, geen geel na een halve noodrem op Thorstvedt, en als klap op de vuurpijl Onuachu die na een eerste afgeblokte poging oog in oog met Yannick Thoelen kon komen, en totaal onterecht werd teruggefloten voor buitenspel. Raar. 

Na de rust had KRC Genk aanvankelijk nog het initiatief, maar daarna kwamen ook enkele moeilijke momenten, waarbij we een paar keer goed wegkwamen. Anderzijds: uitstekend, ons centrale duo achterin met een autoritaire Jhon Lucumí en een onberispelijke Mark McKenzie. Het had alsnog gekund, want McKenzie had met een kopbal zich helemaal tot de held kunnen kronen. Thorstvedt krulde naast, en het beste moment was er eerder met een scherpe voorzet van Ito, een scrimmage, en een uithaal van Arteaga waarop Limburger Thoelen opnieuw sterk reageerde. 

Zo bleef het bij 0-0. Niet gewonnen, maar ook niet verloren. KV Mechelen was gewoon een goeie tegenstander. 

 
Opstelling

Vukovic, Preciado (64' Muñoz), McKenzie, Lucumí, Arteaga, Heynen, Thorstvedt, Toma, Ito (77' Oyen), Bongonda, Onuachu.