vr 07 mei 2021, 20:45
KRC Genk KRC Genk 3 - 0 Club Brugge Club Brugge

Wordt het nog een spannende titelstrijd? Wie weet. Wat we wel weten, is dat KRC Genk zonet leider Club Brugge helemaal knock-out heeft geslagen. De eerste helft waren beide ploegen nog zoekende, in de tweede helft toonden onze jongens wéér hun klasse. Met drie straffe goals van Paul, Junya en Kristian wonnen we oververdiend met 3-0.

Nummer twee tegen nummer een. De meest productieve ploegen tegen elkaar. Maar de start verliep eerder gesloten. Het balbezit was ongeveer in evenwicht, het was aftasten. Na een kwartier een fraaie aanval over meerdere stations. De voorzet van Arteaga viel in de zone van Onuachu, maar die werd afgeblokt, de herneming van Thorstvedt botste ook op een withemd, en twintig seconden later was er een geweldige uithaal van Lucumí, maar Mignolet tilde de knal over de lat. Cuesta kopte in de handen van de Truiense ex-buurman van onze Maarten Vandevoordt. Théo kwam meer los, Paul toonde een heerlijke sleep, Ito kreeg meer ruimte en Thorstvedt kwam meer in het stuk voor. Onze ploeg was duidelijk gegroeid in de wedstrijd, al moest Cuesta zich in de baan van de bal gooien op een poging en veegde Lucumí een schot nog weg voor de doelmond. Halfweg 0-0. 

Zelfde situatie in het vierde kwartier, en toen sloegen we toe. Een aanval met Heynen, bal los in de box, en daar buffelde Paul Onuachu de 1-0 snoeihard in doel. Nummer 31 in de competitie, nummer 33 over het hele seizoen: daarmee is Onuachu nu ook officieel de man met de meeste doelpunten in een en dezelfde campagne in de geschiedenis van onze club. Hij steekt Wesley Sonck (30 + 2 = 32) voorbij. Club Brugge slaagde er niet in te reageren, de ruimte op de tegenaanval werd groter. Gevolg: wij sneden er doorheen. Binnen de twee minuten was het twee keer ge-wel-dig prijs. Eerst Junya Ito, uit een onmogelijke hoek, weergaloos in het dak van het doel. Daarna Kristian Thorstvedt, na een fantastische beweging, en een licht afgeweken uithaal: 3-0, zowaar. De ongenaakbaar geachte leider, met de billen bloot. Knock-out, zelfs. Brugge viel stil, wij controleerden en speelden de wedstrijd volwassen uit. 

"Op Genk winnen, hé", zei de Club-aanvoerder. We dachten het niet: op Genk winnen wij.  

Opstelling

Vandevoordt, Muñoz, Cuesta, Lucumí (89' McKenzie), Arteaga, Heynen, Hrošovský, Thorstvedt, Ito, Onuachu (90'+3' Dessers), Bongonda

Doelpunten

57'  1-0  Onuachu  (assist: Heynen)
74'  2-0  Ito  (assist: Thorstvedt)
76'  3-0  Thorstvedt  (assist: Bongonda)