za 03 jul 2021, 16:00
Eendracht Termien Eendracht Termien 1 - 8 KRC Genk KRC Genk

KRC Genk heeft haar eerste oefenduel van het nieuwe voetbalseizoen met een mooie 1-8 overwinning afgesloten op het veld van de buren uit Eendracht Termien.

In de eerste helft trapte Diawara al vrij snel de 0-1 tegen de netten. Ondanks nog enkele grote mogelijkheden voor KRC was het Piras die aan de overzijde Termien halverwege de eerste helft op magistrale wijze op gelijke hoogte bracht.

Blauw-wit stelde al snel orde op zaken. Eerst scoorde Nemeth zijn eerste, en Diawara zijn tweede doelpunt van de namiddag. Met de 1-3 ruststand was toch vooral Termien het meest tevreden.

John Van Den Brom bracht tweede helft een heel nieuw elftal tussen de lijnen. De talrijk opgekomen supporters mochten het debuut meemaken van Jukleröd, John en Eiting.

KRC Genk controleerde net als in de eerste helft en dat resulteerde in twee mooie doelpunten van kapitein Cyriel Dessers: 1-5. Vooral het tweede doelpunt, een halve omhaal, was een pareltje!

Ook nieuwkomer Kelvin John pikte zijn eerste doelpunt voor KRC Genk mee na een knappe individuele actie.

In het slot van de wedstrijd pikten ook Adnane Abid en Joseph Paintsil een doelpuntje mee: 1-8.

Meteen het einde van een sportieve en aangename wedstrijd.