wo 07 jul 2021, 14:00
KRC Genk KRC Genk 2 - 0 Eupen Eupen

Tweede oefenwedstrijd, tweede overwinning. Nadat gouwgenoot Termien eerder deze week voor de bijl ging, was het vandaag de beurt aan de A-ploeg van Eupen. Het werd 2-0, na doelpunten van Németh en Heynen.

Een mix tussen jeugdspelers en spelers die al langere tijd tot de A-kern behoren: dat was het succesrecept voor coach John Van den Brom deze namiddag. Maar liefst zes spelers die vandaag aan de aftrap verschenen, doorliepen hun vorming in onze academie.

Daar bleef het echter allerminst bij. Al snel viel de eerste doelkans te noteren: de Eupense doelman vergiste zich bij het uitkomen en gaf zo een vrije trap weg op de rand van de zestien. Eiting krulde de bal knap voor doel, maar het leer werd door een Oostkantonner van de doellijn gehaald. Dat bleek het startschot te zijn, ook voor de bezoekers. Een scherpe counter zorgde er bijna voor dat het openingsdoelpunt aan Eupense zijde viel, Tobe Leysen pareerde sterk. Enkele minuten later zette Dessers de turbo aan en trok hij de bal strak voor doel, richting Kelvin. Onze nieuwe Tanzaniaanse youngster kon nét niet afdrukken. Halverwege de eerste helft zorgde Adnan Abib met een knappe dribbel en splijtende pass voor een grote kans voor Cyriel Dessers, onze spits trapte nipt voorlangs. Op slag van rust wist Cyriel wél te kadreren, de Eupense doelman hield zijn netten - tot twee keer toe - schoon. Ook de bezoekers kwamen nog een keertje opzetten, ditmaal via hoekschop. Peeters zag zijn kopbal nipt naast het doel van Leysen stranden. Rusten met de brilscore op het scorebord dus, al was het allesbehalve een kansarme eerste helft.

De volledige ploeg werd tijdens de rust gewisseld, met uitzondering van doelman Tobe Leysen. Dat nieuwe team begon meteen verschroeiend, met Andras Németh in de hoofdrol. Andras twijfelde geen seconde toen Limbombe de bal voor doel trok: het derde doelpunt in twee voorbereidingswedstrijden voor de jonge spits. De ban leek definitief gebroken wanneer Oyen even later foutief neergehaald werd in de Eupense zestien. Bryan Heynen eiste de penalty op en duwde hij het leer tegen de touwen: 2-0. Onze spelers gingen ostentatief op zoek naar het derde doelpunt. Geusens draafde zijn flank af en strooide met voorzetten. Németh vond nog enkele keren de Eupense doelman op zijn weg, net zoals Diawara en Oyen. De bezoekers hadden niet meteen een antwoord klaar op de extreem jonge en energieke aanvalslinie die onze coach tussen de lijnen had gebracht. Dat werd nog eens geïllustreerd wanneer Limbombe zijn man zonder al te veel probleem voorbij ging en staalhard de dwarslegger raakte. Aan de overkant bleef Tobe Leysen doorheen vrijwel de hele tweede helft werkloos. Onze spelers konden de wedstrijd gemakkelijk uitvoetballen.