za 10 jul 2021, 14:00
KRC Genk KRC Genk 1 - 1 FC Groningen FC Groningen

Derde oefenwedstrijd, maar geen derde overwinning. Tegen eredivisonist FC Groningen werd het 1-1. Paintsil maakte een vroege achterstand ongedaan.

In de eerste helft hadden we overwegend balbezit, maar liep het niet altijd even vlot. FC Groningen was, zeker in de eerste 20 minuten, een aantal keer gevaarlijk op de counter. In de 26ste minuut was het prijs voor onze noorderburen: Michael de Leeuw kopte een voorzet van rechts binnen. Onze ploeg eiste daarna meer de bal op. Echte doelpogingen bleven echter achterwege. Gaandeweg de eerste helft verhoogden onze jongens de druk. Dat resulteerde in een eerste grote kans: Simen Juklerød zette goed voor richting Théo Bongonda – die gretig speelde - maar een Groningse verdediger kon er nog net zijn teen tegen zetten. Onze ploeg bleef kamperen op de helft van Groningen, maar de Nederlanders verzetten zich stevig. Zo was er nog een harde overtreding op Théo Bongonda.

Na de rust kwamen Németh, Mike Trésor, Paintsil en Et Taïbi in de ploeg voor McKenzie, Dessers, Bongonda en Eiting. Onze ploeg had weer de bal en trok het laken meer en meer naar zich toe. Groningen bleef viriel spelen. Juklerød was tot twee keer toe dicht bij de gelijkmaker. Na een uur kwam er jong geweld in de ploeg: Beerten, Rommens, Swerts, Limbombe, Coomans en Didden kwamen erin voor Geusens, Oyen, Toma, Sadick, Juklerød en Heynen. Meteen erna was er een snelle aanval vanop links. Een goede actie van Rommens, Coomans gooide vanop links voor doel en Paintsil - als gelegenheidsspits - werkte beheerst af: 1-1. Hierna hielden we de wedstrijd in handen. Mike Trésor speelde zich in de match en liet zich meerdere keren opmerken met vlotte passeerbewegingen en zuivere baltoetsen. Hij zette met een slimme steekbal Paintsil voor doel, maar die kraakte zijn schot. Geen winning goal, helaas. Helemaal op het eind kwam Kelvin John nog in de plaats van de geblesseerde Et Taïbi. De wedstrijd eindigde op 1-1.