Tweehonderdvijfentachtig dagen. Zo lang is het geleden dat er nog supporters in ons stadion aanwezig mochten zijn om onze ploeg aan te moedigen. Zij konden er niet bij zijn toen we tot zes keer toe vier goals maakten, toen we twee derby’s wonnen, of toen we met een geweldige 3-0 Club Brugge klopten in de Champions Play-Offs. De bouw van de succesploeg onder onze coach, met de vele goals van Onuachu, de dribbels van Ito en Bongonda, het duo Heynen-Hrosovsky, de steile opmars van Thorstvedt, de Colombiaanse muur, noem maar op: onze supporters hebben het allemaal moeten missen. Te veel, te vaak, te lang.

Eindelijk is het nu zover: de (gedeeltelijke) terugkeer naar de Luminus Arena. De komst van KV Oostende is meer dan proefdraaien voor de heenwedstrijd in de voorronde van de Champions League, komende dinsdag tegen Sjachtar Donetsk. Op sportief vlak tussen de lijnen, maar ook voor de fans in het stadion. De terugkeer van onze twaalfde man, hoewel nog even beperkt in aantal, zal de ploeg een hart onder de riem steken, een boost geven, extra motiveren, vooruit stuwen.

Coach John van den Brom

"We kijken er enorm naar uit, en ik zeker, want het zal voor mij de eerste keer zijn met ons eigen publiek in het stadion. Onze supporters zijn heel belangrijk voor ons. Wij hebben ze nodig, zeker ook op de momenten dat het iets minder loopt. Hun steun kan dan een boost geven aan de spelers. Hopelijk kunnen ze genieten van een mooi voetballend Genk. Daar gaan we alles voor doen."

Na het punt op Standard willen we er nu drie tegen de kustboys. Onze wedstrijd in Luik was meer dan veelbelovend, en een vervolg gekruid met doelpunten zou het vertrouwen naar de komende opdrachten toe aandikken.

KVO was misschien wel de grootste revelatie van het afgelopen seizoen. Het greep maar nipt naast de top vier. Vorig seizoen speelden we thuis midden augustus 2-2 gelijk, maar we gingen onderuit in Oostende. Hun start nu was een tegenvaller – 0-3 onderuit tegen Charleroi – maar coach Alexander Blessin heeft bewezen een vakman te zijn en zal deze week ongetwijfeld hebben bijgestuurd.

Hoe dan ook: thuis, met de verzamelde kwaliteit binnen onze selectie, met de steun van ons publiek, en met het oog op dinsdag, moeten we nu vol gaan voor de winst. Forza Racing!

Selectie van 21: terugkeer van Muñoz en Thorstvedt

Onze coach kan beschikken over een volledige en blessurevrije spelersgroep. Daniel Muñoz en Kristian Thorstvedt zijn de nieuwe namen in een selectie van 21 spelers. Allebei speelden ze afgelopen dinsdag 60 minuten in de oefenwedstrijd tegen RWDM. Carlos Cuesta doet samen met de andere afvallers ritme op bij de beloften.