Tussen de twee Europese wedstrijden tegen Sjachtar Donetsk in wacht ons de verplaatsing naar Kortrijk. En Kortrijk uit, da’s altijd lastig. Een wat smaller terrein, en een tegenstander die er ook altijd fysiek tegenaan gaat. En laat Kortrijk nu net uitstekend gestart zijn: 6 op 6 en daarmee de enige leider.

Vorig seizoen werd het voor ons een pijnlijke nederlaag, nadat we voor rust nochtans goed in de wedstrijd zaten. Het was de start van onze moeilijke periode met een teveel aan verliespunten. Mogelijk is het een voordeel om nu al in het Guldensporenstadion te spelen, en niet op een moment dat het speelveld daar al te zeer heeft geleden onder de weersomstandigheden.

Coach John van den Brom

“We zijn niet ongerust, want ons spelniveau was de voorbije weken echt wel goed. Maar we hebben nu wel een resultaat nodig. Het gaat uiteindelijk toch om het winnen van wedstrijden. Dat weten de jongens ook wel. We moeten iets doen aan die 1 op 6. Met Sjachtar zijn we nog niet bezig. Ik ga wel enkele jongens die al veel gespeeld hebben laten rusten, maar dat heeft niks te maken met de wedstrijd van dinsdag. Ik wil gewoon een zo fris mogelijk elftal aan de aftrap brengen in Kortrijk.”

Voor onze coach wordt het de 100ste wedstrijd op een trainersbank in de Jupiler Pro League.

Selectie van 21, wellicht enkele wijzigingen in het elftal

Nog geen Angelo Preciado en Simen Juklerød in de selectie. Zij hebben de groepstraining nog niet hervat. Van de groep tegen Sjachtar afgelopen dinsdag vallen Jay-Dee Geusens en Andras Nemeth weg. Zij trainen morgen mee met de beloften. Onze coach liet op de persconferentie verstaan dat hij zijn brede selectie zal aanspreken en dus enkele wijzigingen zal doorvoeren in de startelf.